20:28 25.12.2012

Ситуацію навколо Гостиного двору в Києві вивчить парламентський комітет - Бригинець

2 хв читати

На засіданні комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, який вперше засідав у новому складі депутатів VII скликання, крім організаційних питань було ухвалено рішення про створення робочої групи з вивчення ситуації, що склалася навколо Гостиного двору в Києві.

До складу робочої групи увійшли опозиційні народні депутати Олесь Доній, Володимир Яворівський та Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба народного депутата України (фракція "Батьківщина") Олександра Бригинця.

"Метою робочої групи є створення законопроекту, який би унеможливив перебудову і реконструкцію Гостиного двору як унікального об'єкта культурної спадщини. Вже на наступне засідання Комітету ми підготовимо відповідні зміни до законів", - розповів О.Бригинець.

Ініціатором створення робочої групи був член Комітету з питань культури та духовності О.Доній.

Як повідомлялося, Київська міська рада 20 вересня 2012 р. виділила ПАТ "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація" земельну ділянку площею 1,02 га в Подільському районі столиці в оренду на п’ять років для реконструкції Гостиного двору під торгово-офісний центр із благоустроєм і гостьовою стоянкою.

Президент України Віктор Янукович 3 серпня підписав закон, який передбачає виключення Гостиного двору з переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації.

До цього, Кабінет Міністрів постановою під №1380 від 15 серпня 2011 р. виключив будівлю Гостинного двору зі списку пам'яток архітектури. Згідно з документом, будівлю виключено з переліку об'єктів, що перебувають під охороною держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА