17:35 17.01.2013

Лондонський суд заарештував майно екс-голови наглядової ради VAB Банку Максимова за позовом банку - джерело

2 хв читати

Вищий суд у Лондонi ухвалив рiшення про накладення арешту на майно мiноритарного акцiонера, а ранiше голови наглядової ради "ВiЕйБi Банку" (VAB Банк) Сергiя Максимова на забезпечення позову української фiнансової установи, повiдомило агентству "Iнтерфакс-Україна" iнформоване джерело на ринку.

За його словами, йдеться i про зарубiжне, i українське майно бiзнесмена, зокрема, будiвлю рiчкового вокзалу та офiсне примiщення компанiї "Офiс Лайн" у Києвi, а також фармацевтичнi компанiї пiдприємця в Донецьку.

Джерело додало, що фiнансова установа домагається виплати С.Максимовим близько 1 млрд грн за кредитними боргами компанiй, якi, як стверджує банк, пов'язанi з бiзнесменом.

У "ВiЕйБi Банку" пiдтвердили iнформацiю про поданий позов та застосування судом забезпечувального заходу.

Агентству поки що не вдалося отримати коментар С.Максимова стосовно цiєї iнформацiї.

Як повiдомлялося, український бiзнесмен Олег Бахматюк на початку жовтня 2011 повiдомив про укладення опцiонної угоди про купiвлю мажоритарної частки в "ВiЕйБi Банку", що входить до тридцятки найбiльших банкiв України, а в листопадi того самого року Антимонопольний комiтет України дозволив компанiї Quickcom Limited (Нiкосiя, Кiпр) отримати контроль над банком.

Потiм нове керiвництво "ВiЕйБi Банку" заявило, що на офшорнi структури Webbing Ltd, Retail Ltd (обидвi - Британськi Вiргiнськi о-ви), Castleberg Universal Inc (Панама) представники С.Максимова протягом 2005-2010 рокiв вивели з банку понад $255 млн (еквiвалент 2 млрд грн) через банк-бенефiцiар Ukio Bancas (Литва).

Банк зазначав, що документальнi пiдтвердження виявлених зловживань було передано до Нацiонального банку, Генпрокуратури та Служби безпеки України.

Наприкiнцi 2011 року С.Максимова у зв'язку зi звинуваченнями взяли пiд варту, проте в червнi 2012 року випустили iз СIЗО пiд заставу 5 млн грн. Вiн категорично вiдкидає всi звинувачення на свою адресу, висуваючи зустрiчнi та стверджуючи, що банк переважно кредитує пiдприємства нового великого спiввласника О.Бахматюка. С.Максимов також заявив ЗМI, що оспорюватиме додаткову емiсiю акцiй, в якiй вiн не мiг брати участь через перебування в СIЗО i за пiдсумками якої його частка у банку зменшилася.

"ВiЕйБi Банк" працює на фiнансовому ринку України з 1992 року. Згiдно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2012 року за розмiром загальних активiв (12,76 млрд грн) банк посiдав 18-е мiсце серед 174 банкiв, що дiяли в країнi.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА