12:00 18.02.2013

Укрдержреєстр хоче зобов'язати БТI передати реєстровi книги органам держреєстрацiї до кiнця року

2 хв читати

Державна реєстрацiйна служба (Укрдержреєстр) має намiр зобов'язати Бюро технiчної iнвентаризацiї (БТI) до 1 сiчня 2014 року передати реєстровi книги органам державної реєстрацiї речових прав на нерухоме майно, повiдомила в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна" перший заступник голови Укрдержреєстру Iнна Завальна.

"Нинi ще вирiшується питання про термiн передачi. Ми хочемо обмежити його перiодом до 1 сiчня 2014 року. Крiм того, в документi буде прописано, що наш держреєстратор використовуватиме данi з паперових реєстрових книг пiд час реєстрацiї та для надання iнформацiї", - повiдомила I.Завальна.

За її словами, вiдповiдну норму буде прописано в розроблюваному Укрдержреєстром законопроектi, що зобов'язує БТI передати реєстровi книги органам держреєстрацiї. Цього тижня документ буде передано на погодження до Мiнiстерства юстицiї, пiсля чого - на розгляд Кабiнету Мiнiстрiв.

"Поки що у нас немає повного розумiння щодо кiлькостi реєстрових книг, якi є в БТI. Тому спочатку ми хочемо з'ясувати їх кiлькiсть, скiльки нам знадобиться часу для переведення iнформацiї з паперового в електронний вигляд i скiльки коштiв буде необхiдно на це витратити", - повiдомила перший заступник голови Укрдержреєстру.

I.Завальна повiдомила, що вiдомство вже запросило цю iнформацiю у БТI. "Тому ми вже зробили запити у БТI й очiкуємо вiд них iнформацiю. Для розумiння: йдеться про досить великий обсяг робiт iз переведення iнформацiї в електронний вигляд. Наприклад, у Запорiзькому мiському БТI, що обслуговує Запорiжжя та один iз районiв Запорiзької областi, нараховується 1,5 тис. книг iз середньою кiлькiстю сторiнок приблизно 500 кожна. У Харкiвському БТI їх близько 3 тис. I весь цей масив нам треба прийняти", - сказала вона.

В Українi створено Державну реєстрацiйну службу (Укрдержреєстр), до якої з 1 сiчня 2013 року перейшла вiд БТI функцiя державної реєстрацiї прав на нерухомiсть, тодi як функцiя здiйснення техiнвентаризацiї зберiгається за БТI.

Повний текст iнтерв'ю буде розмiщено на сайтi агентства в роздiлi "Ексклюзивнi iнтерв'ю".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА