14:41 08.04.2013

До Дня Києва столицю прикрасить квітковий годинник із куполами церков

1 хв читати

До Дня Києва квітковий годинник буде оформлено в тематиці святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі, повідомив генеральний директор КП "Київзеленбуд" Михайло Царенко.

"Могутність і велич Київської держави ми намагались символічно передати в композиції квіткового годинника до Дня Києва. Час іде й усе змінюється, проте залишаються вічні християнські цінності", - наводить слова М.Царенка прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) в понеділок.

"Стилізованих кольорів старовини червоно-жовтого сонця-циферблату досягнуто завдяки колеусу лимонно-жовтому та бегонії червоній. Обрамлення годинника в спокійних тонах з обрисом церков, пишною зеленню та дніпровськими хвилями поєднує час давнини і сьогодення", - додав він.

Площа композиції займає понад 300 кв. м, а з метою квіткового оформлення планується висадити понад 50 тис. квітів. Також буде використано близько 1 тис. кг мармурової крихти.

Квітковий годинник у Києві було створено у 2008 році. Протягом цього часу дизайн і оформлення композиції змінюється за проектами "Київзеленбуду". Наразі тривають налагоджувальні роботи, які закінчаться через два тижні, а до кінця квітня мають розкритися блакитні незабудки, які було висаджено минулого року.

День Києва відзначають останньої неділі травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА