10:34 09.11.2022

Поради щодо оформлення осінніх квіткових композицій від Flowers.ua

3 хв читати
Поради щодо оформлення осінніх квіткових композицій від Flowers.ua

Складати чарівні квіткові композиції досить просто, але флористичне мистецтво потребує багато часу та фантазії. Потрібно вдало поєднувати кольори та знати правила квіткового символізму. Восени у букетах зазвичай присутні не тільки трави та квіти, а ще і ягоди, колосся, плоди. Готові букети квітів завжди можна замовити в інтернет-магазині, якщо ви тільки починаєте свій шлях у флористиці. Зробити композицію із самостійно обраних квітів буде не менш приємно. Треба ретельно обирати матеріал для букета та постійно експериментувати із фактурою рослин, незвичайними поєднаннями відтінків.

Підготовка композиції

Перш ніж братися безпосередньо за складання букета, дуже важливо мати необхідні матеріали під рукою. Вам знадобиться чиста ваза, спеціальний флористичний матеріал і садовий ніж для обрізки кінчиків стебла. Також підготуйте вашу робочу поверхню і, звичайно, замовте квіти. Обов'язково підріжте кінчики стебла, щоб квіти швидше вбирали вологу. Пакувальні матеріали не повинні перевантажувати сезонний букет, у центрі композиції знаходяться квіти, а не декор. Декілька стрічок або сухоцвітів буде досить, щоб виділити ваші квіти у коробці. Флористи при складанні осінніх букетів зазвичай використовують хризантеми, айстри або гладіолуси. У листопаді знайти ці рослини в магазинах досить важко, тому доставка квітів приходить на допомогу садівникам-початківцям. Великі сервіси, такі як flowers.ua, пропонують цілодобову доставку і подарунки. 

Осінні квіткові композиції оформлюють у багряних тонах, часто використовують соняшники або жоржини. Розставляйте квіти у горщику по кругу, щоб бачити, де потрібно додати кольорів, а де навпаки. Друге коло з квітів має бути всередині першого. Спробуйте створити ефект купола, щоб найбільші квіти були у центрі букета. Велику увагу слід приділити висоті куща. Композиція повинна бути в один раз або у половину вище за вазу чи горщик. Додавайте різні прикраси, шоколад і листівки в останню чергу. Використання наповнення допомагає створити враження, що квітів у композиції більше, ніж насправді. Якщо грамотно розподілити додатковий матеріал, то букет соняшників і жоржин нічим не буде поступатися 101 троянді в плані ефектності. Після закінчення роботи намагайтесь тримати квіти якомога далі від прямих сонячних променів. Вони залишають на листових пластинах і пелюстках опіки, та рослини швидко втрачають свої декоративні властивості. Якщо вдома немає красивої вази, можна стилізувати будь-яку ємність у домі. Можна просто зрізати капелюшки квітів та пустити їх плавати в мисці з водою та свічками. Звичайний чайник якраз підходить для “селянських букетів” чи букетів в урбаністичному обрамлені. 

Які квіти пасують для осіннього букета

Існує безліч осінніх квітів, які підходять для створення сезонної композиції. До вашої уваги перелік самих популярних варіантів.

  • Хризантеми. У Японії ці чарівні рослини вважаються символом осінньої погоди, та підготовки природи до зими. В Європі їх часто дарують молодим дівчатам на свята. Такий подарунок на день народження чи на побачення слід доповнити листівкою. 
  • Жоржини. По-справжньому царська квітка, яка уособлює літо, що минуло. Для осіннього букета краще взяти невеличку кількість квітів, тому що їх бутони дуже об'ємні. 
  • Айстри. Можуть конкурувати навіть з трояндами чи півоніями, через свої надзвичайні декоративні властивості. Можна вибрати айстри будь-якого відтінку: ніжні рожеві, романтичні бузкові або схожі на сонце.
  • Квіти у коробці. Відмінний варіант для подарунка родичам чи колегам. Сьогодні коробки обробляють спеціальним флористичним розчином при замовленні, тому квіти не в'януть декілька тижнів. 
  • Соняшники. Справжні українські квіти, які зможуть підняти настрій під час осінньої депресії. 

Опанувати мистецтво ікебана можна за декілька місяців, треба лише підбирати правильний матеріал та слухати своє серце. Квіти в осінній сезон також повинні символізувати свято врожаю та нести лише позитивні емоції. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фільм "THE CHOICE" виробництва KALYNA FILM, який здобув перемогу на Міжнародному жіночому кінофестивалі в Торонто, стає резонансною подією у світі

Безоплатна юридична допомога для ВПО: перелік ініціатив та організацій

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 10 – 12 травня

125 млн грн кредитних лімітів: як користуються карткою АТБ від Sense Bank

Рішення BIMEX Ukraine для захисту кіберпериметру установ та організацій МОЗ України

Зелений квітень: місяць важливих екоініціатив у торговельних комплексах Arricano

У Києві відбувся показ колекції, присвячений 5-річчю бренду YS Couture by Yanis Stepanenko

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

4,6 млрд грн податків перерахувала до бюджету група ОККО у першому кварталі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА