14:07 13.06.2013

Прокуратура виявила в дiях посадових осiб "АероСвiту" ознаки фiнансового шахрайства

1 хв читати
Прокуратура виявила в дiях посадових осiб "АероСвiту" ознаки фiнансового шахрайства

Прокуратура Київської областi в результатi перевiрки з’ясувала, що авiакомпанiя "АероСвiт" (Київ) порушила вимоги Цивiльного та Земельного кодексiв України, а також закону "Про iпотеку".

Як повiдомила прес-служба прокуратури, зокрема, з’ясовано, що наприкiнцi 2012 року частину майна авiакомпанiї було передано в заставу одному з банкiв на пiдставi договору iпотеки. Предмет iпотеки - земельна дiлянка площею 7,344 га, розташована в межах аеропорту "Бориспiль". При цьому дiлянка перебуває в держвласностi з правом постiйного користування, наданими аеропорту.

Як наголошується в повiдомленнi, вiдповiдно до ч. 1 ст. 5 закону України "Про iпотеку" предметом iпотеки може бути лише майно, яке перебуває у власностi iпотекодавця. Зважаючи на зазначену норму закону, службовi особи авiакомпанiї надали iпотекодержателю завiдомо неправдиву iнформацiю щодо перебування у власностi цiєї земельної дiлянки.

За результатами перевiрки прокуратура областi внесла вiдомостi до Єдиного реєстру досудових розслiдувань за ч. 1 ст. 222 КК України - шахрайство з фiнансовими ресурсами.

Хiд досудового розслiдування кримiнального провадження прокуратура областi взяла на контроль.

"АероСвiт", який був найбiльшим українським авiаперевiзником, розпочав процедуру банкрутства наприкiнцi грудня минулого року, яку пiзнiше було скасовано рiшенням суду. Авiакомпанiя наразi не виконує авiарейсiв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА