17:32 31.01.2013

"АероСвiт" вiдмовився вiд середньомагiстральних i внутрiшнiх лiнiй

2 хв читати

Авiакомпанiя "АероСвiт" наприкiнцi 2012 року iнiцiювала справу про своє банкрутство, з лютого вона припиняє власне оперування на середньомагiстральних i регiональних повiтряних лiнiях i планує з квiтня вiдновити регулярнi далекомагiстральнi рейси у напрямку Київ-Нью-Йорк-Київ, зазначається в повiдомленнi перевiзника в четвер.

"До початку лiтнього сезону "АероСвiт" буде виконувати окремi рейси до Нью-Йорка, Пекiна i Бангкока з урахуванням завантаження i необхiдностi вивозення пасажирiв", - зазначає компанiя.

Рейс Київ-Нью-Йорк-Київ у квiтнi-травнi здiйснюватимуть чотири рази на тиждень з подальшим збiльшенням частотностi до щоденної у пiк лiтнього сезону; на нього вже вiдкрито продаж квиткiв.

"Дистрибуцiю перевезень Київ-Пекiн-Київ та Київ-Бангкок-Київ буде вiдкрито одразу ж пiсля затвердження графiка польотiв за цими маршрутами", - уточнює "АероСвiт".

Компанiя також повiдомляє, що на лютий-березень заплановано пiдготовку дальньомагiстрального флоту компанiї до iнтенсивної експлуатацiї в лiтнiй перiод, включно з оновленням iнтер'єру, переконфiгурацiєю салонiв кiлькох повiтряних суден, завершенням планових робiт iз техобслуговування парку Boeing 767.

Перевiзник додає, що вже повернув лiзингодавцю один Boeing 767 – iз найбiльшим термiном експлуатацiї у далекомагiстральних парку та найдорожчим за умовами лiзингу.

На сьогоднiшнiй день у складi дальньомагiстрального флоту "АероСвiту" залишаються сiм Boeing 767, середньомагiстральнi лiтаки Boeing 737 компанiя також поетапно повертає лiзингодавцям.

"Згiдно з програмою реструктуризацiї, "АероСвiт" зосередить свою дiяльнiсть на обслуговуваннi далекомагiстральної мережi польотiв з її подальшим розширенням, а також на перевезеннi пасажирiв середньомагiстральними i внутрiшнiми рейсами авiакомпанiй-партнерiв", - наголошується в повiдомленнi.

"АероСвiт" заснований в 1994 роцi. Базується в мiжнародному аеропорту "Бориспiль" (Київ). До кризи 2012 року авiакомпанiя обслуговувала 80 мiжнародних маршрутiв до 34 країн, зокрема сiм трансконтинентальних безпосадкових повiтряних лiнiй. Вона оперувала флотом у складi 28 повiтряних суден виробництва компанiї Boeing, включно з вiсьмома далекомагiстральними Boeing 767 i 20 середньомагiстральними Boeing 737, а також використовувала лiтаки перевiзникiв-партнерiв Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 i ATR-72.

Як повiдомлялося, "АероСвiт" у своїй заявi про порушення справи про банкрутство повiдомив, що на 27 грудня його неоскаржувана заборгованiсть перед кредиторами становить 4,27 млрд грн, тодi як загальна балансова вартiсть активiв компанiї на 30 вересня становила 1,47 млрд грн.

Авiакомпанiя пояснила, що подання цього позову, задоволеного судом 29 грудня, вiдбулося в рамках реструктуризацiї для початку процедури санацiї, вiдновлення платоспроможностi та забезпечення виконання зобов'язань перед кредиторами в повному обсязi.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА