16:55 22.01.2013

"Вiзз Ейр Україна" вiдзначає наявнiсть ризику монополiзацiї українського авiаринку

2 хв читати

На сьогоднi виник ризик монополiзацiї українського авiацiйного ринку, вважає генеральний директор авiакомпанiї "Вiзз Ейр Україна" (Київ) Акош Буш.

"Останнiм часом на авiацiйному ринку вiдбулися деякi змiни, i ми можемо назвати їх несприятливими, тому що вони полягали, зокрема, у скасуваннi рейсiв та зменшеннi мiсткостi пасажиропотоку на таких важливих напрямах, як Стамбул, Москва, Неаполь, Прага, Тель-Авiв, Варшава та iншi мiста", - сказав вiн на прес-конференцiї в Києвi у вiвторок.

За словами А.Буша, в результатi постраждали пасажири та репутацiя авiаринку України.

Як повiдомлялося, Госпсуд Київської областi 29 грудня 2012 року розпочав провадження у справi про банкрутство авiакомпанiї "АероСвiт" за iнiцiативою самої компанiї, яка до кризи, що почалася наприкiнцi 2012 року, обслуговувала 80 мiжнародних маршрутiв до 34 країн, зокрема сiм трансконтинентальних безпосадочних повiтряних лiнiй.

"АероСвiт" заявив, що звернувся до суду iз заявою щодо порушення справи про банкрутство з метою початку процедури санацiї, вiдновлення платоспроможностi та забезпечення виконання зобов'язань перед кредиторами в повному обсязi.

У першiй половинi сiчня 2013 року багато рейсiв "АероСвiту" було скасовано, а з 15 сiчня маршрутна мережа, що включала, крiм внутрiшнiх рейсiв, ще близько 80 мiжнародних напрямкiв, скоротилася до двох внутрiшнiх i до десятка мiжнародних маршрутiв. 16 сiчня компанiя повiдомила, що впроваджує тимчасовий розклад польотiв до 31 сiчня, згiдно з яким залишає за собою оперування лише шiстьма повiтряними лiнiями: чотирма мiжнародними та двома внутрiшнiми.

ТОВ "Авiалiнiї "Вiзз Ейр Україна" входить до групи компанiй Wizz Air. Перевiзник експлуатує два лiтаки Airbus-320. Оперує 17 маршрутами до дев’яти країн.

Група Wizz Air розпочала роботу в 2004 роцi. Компанiї, що входять до її складу, виконують польоти до Великої Британiї, Францiї, Нiмеччини, Iталiї, Iспанiї, Польщi, Норвегiї, Фiнляндiї, Швецiї, Туреччини, Грецiї та iнших країн.

Флот групи нараховує 39 лiтакiв Airbus-320.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА