16:07 07.02.2013

Апеляцiйний суд зупинив процедуру банкрутства "АероСвiту"

2 хв читати
Апеляцiйний суд зупинив процедуру банкрутства "АероСвiту"

Київський апеляційний господарський суд 5 лютого 2013 року скасував рішення Господарського суду Київської області про порушення провадження у справі про банкрутство ПрАТ "АероСвіт" (Київ), повідомила прес-служба Міністерства доходів та зборів України.

"Таким чином, апеляційну скаргу Бориспільської об'єднаної державної податкової інспекції щодо запобігання безпідставній ліквідації платника податків частково задоволено", - йдеться в прес-релізі міністерства.

Фахівці Міндоходів запевняють, що діють виключно у рамках чинного законодавства, і всі заходи спрямовані насамперед на захист економічних інтересів держави.

"Надалі з'ясовуватиметься можлива наявність кредиторських вимог держави до компанії для забезпечення своєчасної та повної сплати податків до державного та місцевого бюджетів", - зазначають у Міндоходів.

Як повідомлялося з посиланням на Міндоходів, Державна податкова служба (ДПС) України з'ясовувала можливу наявність кредиторських вимог держави у рамках процедури банкрутства авіакомпанії "АероСвіт".

У Міндоходів тоді наголошували, що через початок процедури банкрутства не було завершено планову комплексну перевірку компанії, яку здійснювала податкова служба. .

"Для забезпечення проведення перевірки платника і з метою недопущення можливих втрат державного та місцевого бюджетів від діяльності ПАТ "Авіакомпанія "АероСвіт", Бориспільська ОДПІ звернулася до Київського апеляційного господарського суду зі скаргою, в якій просить скасувати ухвалу, а провадження у справі припинити", - пояснювало тоді Міндоходів.

Госпсуд Київської області 29 грудня 2012 року розпочав провадження у справі про банкрутство "АероСвіту" за ініціативою самої компанії, призначивши розгляд справи на підготовчому засіданні на 23 січня 2013 року, проте пізніше переніс розгляд справи на 15 лютого 2013 року з метою проведення інвентаризації майна компанії.

У постанові суду зазначено, що станом на 27 грудня 2012 року авіаперевізник має заборгованість перед кредиторами розміром 4,27 млрд грн. Згідно з даними балансу станом на 30 вересня 2012 року, загальна балансова вартість активів "АероСвіту" становить 1,467 млрд грн.

Як повідомив потім "АероСвіт", він звернувся до суду із заявою щодо порушення справи про банкрутство з метою початку процедури санації, відновлення платоспроможності та забезпечення виконання зобов'язань перед кредиторами в повному обсязі.

"АероСвіт" засновано в 1994 році. Базується в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ). До кризи, що розпочалася наприкінці 2012 року, компанія оперувала флотом у складі 28 повітряних суден виробництва компанії Boeіng, зокрема мала вісім далекомагістральних Boeіng 767 та 20 середньомагістральних Boeіng 737, а також використовувала літаки перевізників-партнерів Aіrbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 та ATR-72.

"АероСвіт" заявив, що з лютого повністю відмовився від внутрішніх і середньомагістральних ліній, а операція на далекомагістральних лініях на Нью-Йорк, Пекін і Бангкок має намір розпочати відновлювати з квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА