12:03 22.01.2013

Спiвробiтники "АероСвiту" пiкетують Адмiнiстрацiю президента, вимагаючи вiдставки голови Державiаслужби та припинення звiльнень

2 хв читати

Близько 200 представникiв компанiї "АероСвiт" (Київ) пiкетують у вiвторок Адмiнiстрацiю президента України.

Як передає кореспондент агентства "Iнтерфакс-Україна", мiтингувальники пройшли колоною вiд станцiї метро "Хрещатик" (вул. Iнститутська) до адмiнiстрацiї глави держави (вул. Банкова). Вони стоять мовчки та б'ють у барабани.

Серед вимог мiтингувальникiв - вiдставка голови Державiаслужби, вiдставка прокурора Київської областi, легалiзацiя страйкiв на транспортi. Пiкетувальники також виступають проти незаконної, на їхню думку, реорганiзацiї "АероСвiту". Крiм того, учасники акцiї вимагають припинити незаконнi звiльнення працiвникiв авiакомпанiї.

Акцiя вiдбувається пiд егiдою Конфедерацiї вiльних профспiлок України.

Як передає кореспондент агентства, крiм представникiв "АероСвiту", серед пiкетникiв також представники "ДонбасАеро" i "Днiпроавiа", а також "Укрзалiзницi" й Київського метрополiтену.

Вони вимагають вiд президента втрутитися в ситуацiю з "АероСвiтом".

Як повiдомлялося, Госпсуд Київської областi 29 грудня 2012 року розпочав провадження у справi про банкрутство "АероСвiту" за iнiцiативою самої компанiї, призначивши розгляд справи на пiдготовчому засiданнi на 23 сiчня 2013 року. В постановi суду зазначається, що станом на 27 грудня 2012 року авiаперевiзник має заборгованiсть перед кредиторами в розмiрi 4,27 млрд грн, тодi як загальна балансова вартiсть його активiв на 30 вересня становила лише 1,47 млрд грн.

Як повiдомив потiм "АероСвiт", вiн звернувся до суду iз заявою про порушення справи про банкрутство з метою початку процедури санацiї, вiдновлення платоспроможностi та забезпечення виконання зобов'язань перед кредиторами в повному обсязi.

У першiй половинi сiчня 2013 року багато рейсiв "АероСвiту" були скасованi, а з 15 сiчня маршрутна мережа, що включала, крiм внутрiшнiх рейсiв, ще близько 80 мiжнародних напрямкiв, скоротилася до двох внутрiшнiх i до десятка мiжнародних маршрутiв. 16 сiчня компанiя повiдомила, що впроваджує тимчасовий розклад польотiв до 31 сiчня, згiдно з яким залишає за собою оперування лише шiстьма повiтряними лiнiями: чотирма мiжнародними та двома внутрiшнiми.

"АероСвiт" заснований у 1994 роцi. Базується в Мiжнародному аеропорту "Бориспiль" (Київ). До виниклої наприкiнцi 2012 року кризи авiакомпанiя обслуговувала 80 мiжнародних маршрутiв до 34 країн, зокрема сiм трансконтинентальних безпосадкових повiтряних лiнiй.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі 12 травня в деяких областях України заморозки на поверхні ґрунту

Виплати 70 тис. грн для військовослужбовців розпочнуть після надходження до Міноборони документів про їх перебування 30 днів на передовій - Шмигаль

Унаслідок ворожого обстрілу в Сумській області загинула жінка, поранено її онуку

У поминальні дні біля кладовищ чергуватиме поліція, можливі вибіркові перевірки

Угода про членство України в ЄС не повинна містити жодних обмежень щодо територіального застосування - Стефанішина

Чехія передала перший тренажер винищувача F-16 до однієї з бригад тактичної авіації

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

Унаслідок нічних атак були пошкоджені ЛЕП і відключалися побутові споживачі в трьох областях

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА