09:37 15.01.2013

"АероСвiт" призупиняє польоти мiж Києвом i Москвою через зниження завантаження пiсля виключення з IATA BSP

2 хв читати

Авiакомпанiя "АероСвiт" (Київ) з 15 сiчня 2013 року призупиняє виконання рейсiв за маршрутом Київ-Москва-Київ i пропонує пасажирам доставку рейсами перевiзникiв-партнерiв або повернення коштiв за квитки вiдповiдно до процедури, передбаченої правилами авiаперевезень.

Як повiдомила прес-служба авiакомпанiї, це рiшення стало наслiдком призупинення його участi в регiональних системах взаєморозрахункiв BSP Мiжнародної асоцiацiї повiтряного транспорту (IATA), зокрема BSP Росiя. В результатi цього на рейсах компанiї до/з Москви значно знизилося комерцiйне завантаження, що не дає змоги ефективно експлуатувати цю повiтряну лiнiю.

Ранiше, 10 сiчня, IATA iнформувала "АероСвiт" про те, що змушена iнструктувати регiональнi системи IATA BSP про призупинення розрахункiв агентiв iз продажу авiаперевезень з авiакомпанiєю через систему BSP.

IATA також повiдомила, що рекомендувала агентам перейти безпосередньо на прямi двостороннi розрахунки з авiакомпанiєю.

"АероСвiт" глибоко шкодує про рiшення IATA, яке порушує механiзм взаємодiї авiаперевiзника з агентами - учасниками BSP у понад 50 країнах", - iдеться в повiдомленнi авiакомпанiї.

"АероСвiт" також розраховує на зниження розмiру депозиту, запитаного IATA як умова пролонгацiї його участi в системi BSP, до рiвня, вiдповiдного нинiшнiй маршрутнiй мережi компанiї.

Водночас до вiдновлення обслуговування в системi IATA BSP "АероСвiт" має намiр використовувати альтернативнi канали дистрибуцiї авiаперевезень, зокрема власний онлайн-продаж i прямi взаєморозрахунки з авiакомпанiями та агентами.

"Пiсля запуску альтернативної системи реалiзацiї авiаквиткiв "АероСвiт" планує вiдновити польоти до Москви", - наголошується в прес-релiзi авiакомпанiї.

До призупинення рейсiв "АероСвiт" виконував чотири щоденнi рейси мiж Києвом i Москвою ("Шереметьєво").

Як повiдомлялося з посиланням на голову Державної авiацiйної служби Анатолiя Колiсника, "АероСвiт" з 15 сiчня i до кiнця зимової навiгацiї 2013 року практично повнiстю скоротить виконання внутрiшнiх авiарейсiв.

"Iз внутрiшнiх рейсiв виконуватимуться Київ-Iвано-Франкiвськ та Київ-Днiпропетровськ вiд завтра й до кiнця березня", - сказав вiн на брифiнгу в Києвi в понедiлок.

Водночас у прес-службi авiакомпанiї зазначили, що iншi внутрiшнi рейси виконуватимуться за код-шерiнговими угодами з партнерами.

"АероСвiт" до виниклої у 2012 роцi кризи, яка призвела до подання авiакомпанiєю наприкiнцi грудня заяви про порушення справи про банкрутство, заявляв про обслуговування 80 мiжнародних маршрутiв. Пiсля скасування багатьох рейсiв компанiя ввела на 10-14 сiчня тимчасову скорочену маршрутну сiтку: по п'ять далеко- й середньомагiстральних маршрутiв за кордон i низку маршрутiв в Українi. При цьому скорочена мережа мiжнародних середньомагiстральних рейсiв включала повiтрянi лiнiї Київ-Москва, Київ-Санкт-Петербург, Київ-Стамбул, Одеса-Стамбул i Київ-Ташкент.

У понедiлок, 14 сiчня, компанiя повiдомила, що ця скорочена сiтка стає регулярною. Водночас i в новому розкладi можливi змiни, за якими компанiя просить стежити на її веб-сайтi.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА