16:22 16.08.2013

Уряд України вніс витрати на паркомати до тарифу за користування паркінгами

2 хв читати

Кабінет Міністрів України вніс витрати на утримання паркувальних автоматів до тарифу на послуги паркінгів.

Це закріплено в постанові уряду №559 від 24 липня 2013 року, згідно з якою відповідні зміни внесено до порядку формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів.

Зокрема, до порядку внесено розділ "Витрати на збут", до яких включаються витрати, безпосередньо пов'язані з наданням послуг, зокрема з утриманням паркувальних автоматів і автоматичних в'їзних і виїзних терміналів, інших необоротних матеріальних активів, пов'язаних із наданням послуг (оперативна оренда, страхування, амортизація, ремонт, технічна підтримка та супровід програмного забезпечення); гарантійним ремонтом і гарантійним обслуговуванням паркувальних автоматів і автоматичних в'їзних і виїзних терміналів.

Витрати на збут визначаються на підставі аналізу фактичного рівня витрат за попередні роки та змін рівня витрат, передбачених у плановому періоді, та вносяться до запланованих витрат з операційної діяльності в розмірі, що не перевищує 5% планованої виробничої собівартості послуг.

Плановані витрати з операційної діяльності, згідно з документом, визначаються сумою планованої виробничої собівартості, адміністративних витрат і витрат на збут.

Як повідомлялося з посиланням на міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника, внесення змін до постанови уряду про формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування дасть змогу привести ці тарифи до економічно обґрунтованого рівня.

"Таким рішенням уряд має намір забезпечити відповідність тарифів на послуги із використання майданчиків для платного паркування транспортних засобів до розміру економічно обґрунтованих витрат на їх утримання. Ці кошти буде спрямовано, передусім, на наповнення місцевих бюджетів, облаштування майданчиків для платного паркування транспортних засобів, відновлення дорожніх інформаційних стендів та відновлення дорожньої розмітки", - зазначав він.

За його словами, попередній порядок формування тарифів на послуги з утримання платних паркінгів мав рекомендаційний характер, і тому ціни на паркування в різних регіонах суттєво відрізнялися. Як приклад він назвав годину паркування у Дніпропетровську - 2 грн і в Києві - до 10 грн.

Г.Темник також повідомляв, що порядок приведено у відповідність до закону України "Про засади соціальної захищеності інвалідів в Україні", оскільки в ньому уточнюється вичерпний список громадян, які можуть користуватися послугами безкоштовного паркування. Г.Темник зазначив, що тепер цією пільгою зможуть скористатися також підприємства, відомства та громадські організації інвалідів, які їх перевозять.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА