09:48 07.11.2013

Гроші за стадіон "Металіст" не надійшли в повному обсязі через судову заборону виконувати договір купівлі-продажу

2 хв читати

ТОВ "Спортивний комплекс "Стадіон Металіст", що виграло конкурс із продажу стадіону "Металіст" (обидва - Харків), оплатило його частково у зв'язку із судовою забороною здійснювати дії, спрямовані на виконання договору купівлі-продажу, повідомив голова Харківської облради Сергій Чернов.

"Сума, яку було внесено до того, як суд ухвалив рішення, становить 80,9 млн грн. Доки не буде закінчено розгляд цього питання (позову з вимогою визнати недійсним договір купівлі-продажу стадіону - ІФ) в суді ані одна, ні інша сторона виконувати свої зобов'язання поки що не може", - сказав він на прес-конференції в четвер.

Як повідомлялося, облкомітет допомоги та сприяння інвалідам ВВВ та іншим категоріям і групам Харківської області та м. Харкова звернувся до Господарського суду Києва з позовом про визнання недійсними протоколу конкурсної комісії, рішення про затвердження результатів конкурсу з продажу об'єкта спільної власності та договору купівлі-продажу стадіону "Металіст". Відповідачами виступають ТОВ "Спортивний комплекс "Стадіон Металіст" та Харківська облрада.

У постанові судді Т.Васильченко від 24 вересня, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень, визначено заходи із забезпечення позову шляхом заборони ТОВ "СК "Стадіон Металіст" і Харківській облраді здійснювати дії, пов'язані з виконанням умов договору купівлі-продажу за конкурсом єдиного майнового комплексу КП "ОСК "Металіст".

Цією самою постановою реєстраційній службі Харківського міського управління юстиції забороняється здійснювати дії, пов'язані з державною реєстрацією прав на єдиний майновий комплекс КП "ОСК "Металіст" за ТОВ "СК "Стадіон Металіст" на підставі договору купівлі-продажу єдиного майнового комплексу КП "ОСК "Металіст".

Як повідомлялося, 27 серпня конкурсна комісія Харківської облради визначила переможцем конкурсу з продажу стадіону "Металіст" єдину фірму-учасника ТОВ "СК "Стадіон Металіст", що запропонувала 674 млн 522 тис. грн з урахуванням ПДВ, що на 83,84 грн перевищує стартову ціну.

"СК "Стадіон Металіст" входить до структури футбольного клубу "Металіст", що належить голові наглядової ради групи компаній "СЄПЕК" Сергію Курченку.

Згідно з підписаним 30 серпня договором купівлі-продажу, гроші за об'єкт мають надійти протягом місяця з дня підписання документа. Уся сума, за винятком ПДВ (122 млн грн), залишається в обласному бюджеті.

Харківська облрада на позачерговій сесії 19 вересня розподілила ці кошти, спрямувавши їх на будівництво ділянки третьої лінії Харківського метрополітену (для введення в експлуатацію станції "Проспект Перемоги") у вигляді субвенції міському бюджету Харкова (400 млн грн), а також на проведення робіт із реабілітації пов'язаних із реконструкцією будівлі обласної комунальної установи "Харківський історичний музей" (220 млн грн) і реконструкцію будівлі Харківської обласної філармонії (140 млн 101,6 тис. грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

Зеленський і Каллас обговорили майбутній Саміт миру у Швейцарії та фіналізацію двосторонньої безпекової угоди

Іще у 94 школах Київщини почнуть працювати офіцери служби освітньої безпеки - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА