14:18 13.11.2013

Держспоживінспекція України оштрафувала торгові мережі "Ельдорадо" та "Комфі трейд"

2 хв читати
Держспоживінспекція України оштрафувала торгові мережі "Ельдорадо" та "Комфі трейд"

Державна інспекція з питань захисту прав споживачів України (Держспоживінспекція) оштрафувала торговельну мережу "Ельдорадо", а також торгову мережу ТОВ "Комфі трейд" за реалізацію продукції, що не відповідає нормам, на суму понад 100 млн грн і 85 тис. грн відповідно.

Як повідомив голова Держспоживінспекції Сергій Орєхов, за підсумками перевірки мережі "Ельдорадо" було видано припис вилучити з реалізації холодильники торгової марки Samsung, що не відповідають вимогам технічних регламентів безпеки низьковольтного електричного обладнання, а також іншим вимогам.

"Торгова мережа не лише проігнорувала припис, але й не попередила покупців про причини вилучення продукції, що мала зробити в обов'язковому порядку відповідного чинного законодавства", - сказав він.

За словами С.Орєхова, у рамках інспекції торгової мережі "Ельдорадо" було зафіксовано понад 200 найменувань продукції, що не відповідає встановленим вимогам.

"У результаті було ухвалено рішення про заборону її реалізації на території України. Підприємство не виконало припис Держспоживінспекції, а перевірку виконання рішення взагалі провести не вдалося. Тому в листопаді поточного року щодо мережі було ухвалено постанови про накладення штрафних санкцій на суму понад 100 млн грн", - повідомив голова Держспоживінспекції.

Крім того, за його словами, за підсумками планових перевірок торговельної мережі ТОВ "Комфі трейд" було виявлено неякісну продукцію.

"Серед торгових марок, що потрапили в "чорний" список Держспоживінспекції: електрочайники фірми Kenwood і Philips, тепловентилятори Delongi, холодильники – морозильники "Індезіт".Ці марки були обрані для перевірки, виходячи зі статистичних даних причин виникнення пожеж Українського наукового дослідного інституту цивільного захисту", - повідомив він.

За слова С.Орєхова, за невиконання припису Держспоживінспекції на цю торговельну мережу накладено штраф у розмірі 85 тис. грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА