16:08 26.11.2013

Рошен зможе повернутися на ринок РФ

2 хв читати
Рошен зможе повернутися на ринок РФ

Корпорація Roshen у майбутньому зможе відновити постачання кондитерської продукції на російський ринок, повідомили "Інтерфаксу" у Росспоживнагляді.

У вівторок у Росспоживнагляді відбулася зустріч з керівництвом Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів.

"У рамках досягнутих домовленостей Держспоживінспекція Росії вживатиме заходів із приведення нормативної документації у відповідність із сучасними вимогами, забезпечення лабораторного контролю кожної партії в акредитованих лабораторіях, що дозволить розпочати процедуру поетапного відновлення постачань продукції фабрик кондитерської корпорації Roshen на російський ринок", - сказали в Росспоживнагляді.

У російській санітарній службі зазначили, що питання про якість та безпеку продукції кондитерської корпорації Roshen розглядалося в рамках підписаного у вересні 2012 року меморандуму про взаєморозуміння між Росспоживнаглядом і Держспоживінспекцією України про співробітництво у сфері захисту прав споживачів.

"Досягнуто домовленість про проведення спільних консультацій з питань забезпечення якості та безпеки продукції українських виробників із виїздом російських експертів до України", - заявили в Росспоживнагляді.

У липні Росспоживнагляд заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

У середині серпня на переговорах у Москві колишній керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко і міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк домовилися про механізм повернення кондитерської продукції Roshen на ринок Росії.

До складу корпорації Roshen, одного з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, входять Київська, Маріупольська (Донецька область), Кременчуцька (Полтавська область) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва - Вінницька область), а також Липецька фабрика "Рошен" (РФ ) і Клайпедська кондитерська фабрика (Литва).

Продукція липецької фабрики під заборону не потрапила.

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції становить 410 тис. тонн на рік.

Рошен постачає свою продукцію до Росії, Казахстану, Узбекистану, Киргизії, Азербайджану, Вірменії, Молдови, Естонії, Латвії, Литви, США, Канади, Німеччини, Ізраїлю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА