11:39 11.12.2013

Глава УПЦ-КП закликав владу не застосовувати сили до мітингувальників і піти на діалог

1 хв читати

Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет у зв'язку з подіями на майдані Незалежності вночі 11 грудня заявив про неприйнятність застосування сили для обмеження конституційних прав громадян на свободу мирних зборів і свободу висловлювання своєї думки.

У поширеній прес-центром Київської патріархії в середу заяві патріарха зазначено, що нинішня політична та суспільна криза не має вирішуватися силовими засобами, які лише ведуть до зростання напруженості. "Наслідком силових дій може бути лише радикалізація протесту та сповзання нашої держави в повномасштабний громадянський конфлікт", - заявив Філарет.

Він повідомив, що для виходу з кризи має бути негайно розпочато діалог на найвищому рівні між представниками влади та представниками опозиції і громадянського суспільства, і до завершення цього діалогу має бути накладено мораторій на силові дії. Також до діалогу може бути залучено авторитетних посередників.

Глава УПЦ-КП вважає, що найбільш прийнятним шляхом виходу з кризи може бути якнайшвидше завершення переговорів та підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА