12:30 16.09.2014

Нелегально в столиці працюють 75% нічних автостоянок - "Київтранспарксервіс"

2 хв читати
Нелегально в столиці працюють 75% нічних автостоянок - "Київтранспарксервіс"

Лише 25% нічних автостоянок Києва наразі працюють без порушень законодавства, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації з посиланням на заступника директора комунального підприємства "Київтранспарксервіс" Ігоря Астахова.

"Відповідно до проведеного аудиту, на сьогоднішній день у Києві функціонують понад 850 майданчиків для нічних автостоянок. Лише 25% з них мають відповідні документи для надання цих послуг. Крім того, реальна кількість паркувальних місць на стоянках не відповідає задокументованому - то му, з якого сплачуються податки в міський бюджет. Таким чином, київські стоянки є джерелом великого об сягу чорного налу", - сказав він, додавши, що підприємство має намір ліквідувати цю систему в найкоротші терміни.

За словами заступника директора "Київтранспарксервісу" за попередніми підрахунками, міський бюджет недоотримує близько 100 млн грн на рік від автостоянок.

Як зазначив І. Астахов, згідно із законодавством, організацію і експлуатацію місць платного паркування транспортних засобів здійсню ють лише КП "Київтранспарксервіс" або суб'єкти господарювання, з якими підприємство уклало відповідний договір.

"Сьогодні в місті встановлено тариф - 6,5 грн з одного паркувального місця. Але навіть ці кошти до бюджету не надходять через функціонування "чорних" схем. Спільно з правоохоронними органами, прокуратурою та громадськими організаціями ми будемо боротися з такими схемами та підприємцями, які їх використовують", - сказав він.

І.Астахов також повідомив, що власникам і орендарям автостоянок відведено час до 22 вересня для того, щоб узаконити свою діяльність, інакше їхню діяльність буде припинено.

"Ми закликаємо усіх підприємців, які сьогодні працюють з порушенням законодавства, легалізувати стоянки, працювати чесно і сплачувати податки до міського бюджету", - наголосив він.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА