14:45 06.02.2015

Абромавічус пообіцяв найближчими днями вирішити питання передачі столичного Гостиного двору в комунальну власність

2 хв читати
Абромавічус пообіцяв найближчими днями вирішити питання передачі столичного Гостиного двору в комунальну власність

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус пообіцяв найближчими днями вирішити питання передачі Гостиного двору в Києві в комунальну власність для консервації та запобігання подальшому руйнуванню будівлі.

"Забудовник свідомо не допускає туди громадських активістів, організації, які хочуть здійснити консервацію і мають на це кошти. Неодноразово Київська міськдержадміністрація, Київська міська рада зверталися до структур Кабінету Міністрів, зокрема й до вашого відомства, пане Абрамовічус, із проханням передати Гостиний двір київській громаді, щоб ми самі розбиралися з цим недобросовісним орендарем", - звернувся до А.Абрамовічуса народний депутат Ігор Луценко (фракція "Батьківщина") на засіданні Верховної Ради в п'ятницю.

За його словами, Фонд державного майна (ФДМ) не вдається до жодних дій для вирішення питання Гостиного двору.

"З боку ФДМ немає жодних дій із питання Гостиного двору. З жовтня в міністерстві економіки лежить звернення щодо передачі Гостиного двору в комунальну власність. Коли його буде розглянуто?", - запитав І.Луценко.

А.Абрамовічус, у свою чергу, пообіцяв вирішити питання найближчими днями.

"Питання зрозумів, підходьте після сесії, вирішуватимемо найближчими днями", - сказав він.

Як повідомлялося, в грудні 2014 року Київська міськрада звернулася до Кабінету Міністрів із проханням повернути Гостиний двір із державної в комунальну власність столиці.

У зверненні зазначено, що Київрада 3 липня ухвалила рішення про розрив договору оренди земельної ділянки на Контрактовій площі, 4, яку було передано 16 жовтня 2012 року ПАТ "Укрреставрація" для реконструкції будівлі Гостиного двору під торговельно-офісний центр.

Київрада просила Кабмін доручити ФДМ спільно з іншими міністерствами та відомствами опрацювати питання про передачу майнового комплексу будівлі Гостиного двору з державної в комунальну власність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА