22:40 21.10.2015

Тиск на IT-компанії з боку правоохоронних органів є неприпустимим - Шимків

2 хв читати
Тиск на IT-компанії з боку правоохоронних органів є неприпустимим - Шимків

Заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків закликав правоохоронні та фіскальні органи припинити чинити тиск на IT-компанії і назвав такий тиск неприпустимим у поточній економічній та політичній ситуації в країні.

"Напередодні інвестиційного форуму в Берліні, де уряд розповідатиме про інвестиційний потенціал України, перевірки і "маски-шоу" в ІТ-компаніях знищують інвестиційну привабливість та інноваційну галузь держави", - написав Д. Шимків у своїй колонці в інтернет-виданні "Українська правда" в середу.

Він нагадав, що Україна має статус держави, в якій відбувається агресія з боку Росії, що "впливає на залучення замовників у країну та експортний потенціал". За словами заступника глави Адміністрації багато країн використовують великі фінансові ресурси для переманювання українських талантів і здійснення тиску на галузь тільки прискорює ці негативні процеси.

За словами Д.Шимківа представники IT-галузі були "рушійною силою Майдану", продовжують допомагати армії і багато інноваційних проектів в країні, як-от 3G, PROZORRO, Система електронних петицій, стали можливі завдяки представникам цієї галузі.

"Ми чуємо про визнання досягнень українських фахівців на світовій арені і водночас удома – жодної поваги. Не можна різати курку, яка несе золоті яйця! Навіть якщо комусь і здається, що цих яєць мало. Є безліч країн, які багато б віддали, щоб отримати хоч би маленький відсоток того людського капіталу, який є в Україні", - наголосив заступник глави президентської Адміністрації.

Д.Шимків вважає, що перевірки у разі потреби можна здійснювати електронним способом, а прихід в офіси й отримання рішень судів на вилучення серверів назвав "спробою людей кам'яного століття налаштувати комп'ютер".

"Це знищення місяців, а іноді й років високоінтелектуальної роботи. Заходити до творчих людей брудним чоботом - це ганьба. Те, що зараз відбувається навколо інноваційної галузі, це просто знищення того, що будувалося роками. Будувалося самою галуззю без єдиної допомоги держави", - вважає заступника глави Адміністрації президента.

Він також зазначив, що наразі кілька великих інвесторів розглядають можливість інвестування в Україну, і такий стан речей у галузі не сприятиме цьому процесу.

"Я закликаю правоохоронні і фіскальні органи зупинитися, почати поводитися прогнозований і цивілізовано в тих випадках, коли треба виконувати свої обов'язки, особливо такій чутливій індустрії. Представників інноваційної галузі я закликаю об'єднатися і подати гучний сигнал, якщо такі дії триватимуть", - зазначив Д.Шимків.

Як повідомлялося, раніше IT-галузь ініціювала зустріч у МЕРТ після частих обшуків компаній IT-сектора правоохоронними органами. Міністерство спільно з галуззю наразі розробляють поправки в законодавство, що дозволяють запобігти незаконним вилученням обладнання в IT-компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у Харкові дітей один хлопчик важкому стані, повідомив мер

"Укренерго" закликає до економного споживання е/е ввечері, щоб уникнути графіків відключень

СБУ затримала жительку Київщини, яка передавала ворогу інформацію про оборону Києва у 2022 році

Окупанти вдарили по Харкову, постраждало троє дітей - Синєгубов

Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації

В Івано-Франківській області ліквідовано пожежу на об'єкті критичної інфраструктури після атаки ворога - ДСНС

Уночі 9 та 10 травня в Україні заморозки на поверхні ґрунту

У четвер в Україні без опадів, лише в Карпатах і Криму короткочасні дощі, на поверхні ґрунту заморозки

Через бойові дії та ворожу атаку є знеструмлення в дев'яти областях - "Укренерго"

Унаслідок нічного удару по Білозерці загинула жінка, постраждали троє людей - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА