14:29 11.02.2016

Матіос відкидає звинувачення Семенченка в незаконних методах розслідування подій під Іловайськом

2 хв читати
Матіос відкидає звинувачення Семенченка в незаконних методах розслідування подій під Іловайськом

Заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос відкидає звинувачення з боку народного депутата фракції "Самопоміч", екс-комбата "Донбасу" Семена Семенченка в незаконних методах розслідування подій під Іловайськом.

"Дійсно, головна військова прокуратура розслідує кримінальне провадження за низкою статей Кримінального кодексу, де перевіряється причетність окремих осіб до вчинення злочинів, а саме 146 стаття, 358, 366, 365 - це незаконне позбавлення волі, перевищення службових повноважень, службові підробки, використання підроблених документів . і, як і всі інші справи, які розслідують слідчі військової прокуратури, цю справу буде доведено до логічного завершення з оголошенням відповідних підозр і переданням їх до суду ", - зазначив А.Матіос на брифінгу в Генпрокуратурі в четвер.

Водночас, він зазначив, що "коментувати заяви політиків, зокрема, народного депутата Семенченко", вважає "безглуздою справою - в цьому немає ніякого сенсу". "Коментувати процесуальним шляхом ми будемо в суді відповідно до українського закону", - сказав головний військовий прокурор.

На запитання про статус С.Семенченка в розслідуванні справи, А.Матіосу відповів: "Статус пана Семенченка визначається законом про статус народного депутата ... Статус процесуальний пана Семенченка в цьому кримінальному провадженні наразі відсутній, оскільки його не допитували і не опитували, як учасника процесу в своєму кримінальному провадженні".

Присутній на брифінгу командир штурмової групи батальйону "Донбас" Тарас Констанчук заявив, що на членів батальйону в розслідуванні цієї справи тиск не чинився.

С.Семенченко розцінив заяву А.Матіоса, як "спробу відповіді на заяву" лідера фракції "Самопоміч" в Раді Олега Березюка, зроблену два дні тому, де той заявив, що Головна військова прокуратора викликає на неофіційні бесіди ветеранів добровольчого батальйону "Донбас", під час яких слідчий загрожує відповідальністю і обіцяє "спокійне життя", якщо ветерани дадуть свідчення проти С.Семенченка, при цьому "слідчий не соромиться навіть присутності адвоката і відео-аудіо фіксації неофіційного допиту".

В ефірі телеканалу "112" депутат також негативно відповів на запитання, чи отримував він офіційне повідомлення, що Генпрокуратура проводить перевірку з приводу його причетності до злочинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА