14:07 03.03.2016

Прокуратура просить для Краснова арешт з можливістю застави в 20 млн грн

2 хв читати
Прокуратура просить для Краснова арешт з можливістю застави в 20 млн грн

Сторона звинувачення на судовому процесі у справі голови громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова просить Шевченківський районний суд Києва обрати йому запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави в розмірі 20 млн грн.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке прохання прокурорів озвучив суддя Андрій Трубніков на засіданні суду в четвер.

До цього суддя поцікавився у С.Краснова, чи може він брати участь у судових засіданнях в зв'язку з тим, що на двох попередніх судових засіданнях йому тричі викликали "швидку", на що підсудний відповів, що він у змозі брати участь в судовому засіданні.

Як повідомлялося, в ніч на 28 лютого співробітники СБУ затримали в Київській області С.Краснова і активістку Оксану Шелест. Пізніше голову "Азов-Крим" помістили в СІЗО СБУ.

У СБУ заявили, що С.Краснов співпрацює з РФ з 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов".

Зокрема 10-13 лютого С. Краснов перебував у Білорусі, де зустрічався зі своїм російським куратором, прізвище якого відоме спецслужбам. У СБУ також заявили, що спецслужби РФ окреслили С.Краснову завдання підготувати вбивство активіста в Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом, щоб дестабілізувати ситуацію і дати російській стороні привід для вторгнення в Херсонську область; при цьому відповідальність лягла б на активістів і полк "Азов".

Крім того, в СБУ заявили про знайдену у Київській області схованку зі зброєю, ймовірно, закладену С.Красновим. Затримання відбулося поруч зі схованкою. "У схованці було знайдено і вилучено пластичну вибухівку в тротиловому еквіваленті приблизно 42 кг...

Також було вилучено 5 корпусів бойових гранат, 6 механізмів до детонаторів, а також 10 детонаторів", - заявив керівник апарату представника СБУ Олександр Ткачук.

Адвокат С.Краснова Андрій Мамалига заявив, що його підзахисного катували в лісі і на допиті в СБУ, намагаючись отримати свідчення про нібито заховану зброю. Адвокат також поінформував, що у С.Краснова були представники омбудсмена, які відзняли і описали побої.

У ніч на 2 березня С.Краснов був звільнений з СІЗО, оскільки закінчився 72-годинний термін, протягом якого має буи обрано запобіжний захід.

С.Краснов був госпіталізований за рішенням лікарів, які констатували у нього гіпертонічний криз, струс мозку, закриту черепно-мозкову травму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА