17:37 09.03.2016

У СБУ відстежують місцезнаходження Краснова за електронним браслетом, але все одно очікують, що суд його заарештує

2 хв читати
У СБУ відстежують місцезнаходження Краснова за електронним браслетом, але все одно очікують, що суд його заарештує

У Службі безпеки України вважають, що голова громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов, який наразі перебуваєв лікарні і на якого почепили електронний браслет, має перебувати під вартою.

"Що стосується обрання запобіжного заходу у відповідності з пред'явленою пізніше підозрою, слідчі прийматимуть рішення,і, безумовно, наша позиція така, оскільки іншого ця стаття не передбачає, - він має перебувати під вартою", - заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук на брифінгу в середу в Києві.

Він нагадав, що наразі С. Краснов перебуває в лікарні і на нього одягнуто електронний браслет. "За рішенням суду на нього одягнули браслет і в принципі слідству відомо, де він наразі перебуває", - сказав О. Ткачук.

Як повідомлялося, 2 березня 2016 року Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід С. Краснову у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням браслета. Водночас, коли слідчі СБУ прибули до суду та спробували пред'явити йому підозри у причетності до тероризму і державній зраді, С Краснов втратив свідомість, його госпіталізували.

У ніч на 28 лютого співробітники СБУ затримали в Київській області С. Краснова і його дівчину, активістку Оксану Шелест. Пізніше голову "Азов-Крим" помістили під арешт на 72 години в СІЗО СБУ. Йому було пред'явлено звинувачення в незаконному зберіганні зброї.

У СБУ заявили, що С. Краснов співпрацює з РФ з 2014 року та що він передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов". Крім того, в СБУ заявили про знайдену в Київській області схованку зі зброєю, імовірно, закладену С. Красновим.

Водночас, захист активіста заявив, що співробітники спецслужби побили С. Краснова. під час одного з засідань суду щодо обрання йому запобіжного заходу, активіст був госпіталізований за рішенням лікарів, які констатували у нього гіпертонічний криз, струс мозку, закриту черепно-мозкову травму.

У ніч на 2 березня Ц. Краснов був звільнений з СІЗО, оскільки минув 72-годинний термін, протягом якого мав бути обраний запобіжний захід.

Цього ж дня СБУ висунуло С. Краснову підозру за новими статтями – ст. 258 (тероризм), і ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА