17:41 23.03.2016

Перевірка Краснова засвідчила, що він за гроші передавав розвідінформацію спецслужбам РФ

2 хв читати
Перевірка Краснова засвідчила, що він за гроші передавав розвідінформацію спецслужбам РФ

Результати перевірки голови Цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова свідчать про те, що він збирав і передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію за винагороду, заявляє керівник Служби безпеки України Володимир Грицак.

"Що сказав поліграф? За результатами дослідження отримано відповіді та зареєстровано підвищення фізіологічної реакції, яка з імовірністю 98% свідчить про те, що Краснов збирав і передавав інформацію розвідувального характеру кадровим працівникам російських спецслужб. Він приховував канали зв'язку, які використовував для передачі розвідінформацію і контактів із кадровими працівниками російських спецслужб, зокрема, з Костянтином Голоскоковим", - заявив він на брифінгу в Києві в середу.

За словами В.Грицака, результати дослідження на поліграфі також свідчать про те, що С.Краснов отримував від російських спецслужб заробітну плату за надання розвідінформації та фінансові кошти на організацію терактів в Україні.

Глава СБУ наголосив, що затриманий приховував від українських спецслужб свою розвідувальну і терористичну діяльність в інтересах та за завданням російської розвідки. "Я залишу за кадром той момент, де громадянин Краснов дає характеристики своїм колегам із цивільного корпусу "Азов", деяким народним депутатам України в розмові з Голоскоковим, з етичних міркувань", - додав він.

Водночас В.Грицак заявив: "Ми не затримували патріота України. Переконаний, що "Азов", відгороджуючись від цієї ситуації, вчиняє правильно. Я це пояснював Андрію Білецькому (нардеп, почесний голова "Азова" - ІФ). Насправді, Краснов є досвідченим агентом ГРУ ГШ".

Він розповів, що С.Краснов під час свого перебування з 10 по 13 лютого поточного року у Білорусі зустрічався з К.Голоскоковим і записав цю розмову. Глава української спецслужби зазначив, що запис розшифровано, проведено експертизу.

"Вони говорять про здійснення терактів у місті Києві. Обговоривши тему організації теракту на Володимирській, 33 (будівля СБУ - ІФ), враховуючи, що тут непогано поставлена охорона, вирішили підірвати Аскольдів провулок, 13 - київський главк (ГУ СБУ в Києві та області - ІФ). Краснов особисто провів розвідку, розповів, як ходив навколо київського главку, що де розташовано, хто сидить у камерах... Із запису чути: "було б добре потім ще підірвати Верховну Раду, Кабінет Міністрів, Адміністрацію президента", - сказав В.Грицак.

За його інформацією, С.Краснов свого часу передав пістолет громадянці РФ, яка застосовувала його під час так званої російської весни в Миколаєві. Під час слідчих дій вона вказала на затриманого як на особу, яка передала їй зброю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА