12:01 26.04.2016

Главі ЦК "Азов-Крим" Краснову продовжено арешт до 24 червня

2 хв читати
Главі ЦК "Азов-Крим" Краснову продовжено арешт до 24 червня

Шевченківський районний суд Києва продовжив до 24 червня арешт голови громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова, підозрюваного у державній зраді і підготовці терактів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення оголосив на засіданні у вівторок суддя Віталій Циктіч.

Сам С. Краснов був присутній на засіданні суду, незважаючи на те, що напередодні був госпіталізований. Ніяких заяв він не робив.

У понеділок, 25 квітня, голова ЦК "Азов-Крим" оголосив сухе голодування, вимагаючи справедливого суду.

Водночас адвокат С. Краснова Леонід Сіваков сказав агентству "Інтерфакс-Україна", що суд не підтвердив обвинувачення його підзахисного у держзраді.

"У судовому рішенні цих підозр немає. Тобто по суті залишилися два пункти – незаконне зберігання зброї і підготовка терактів", - сказав адвокат.

Л. Сіваков також повідомив про намір оскаржити сьогоднішнє рішення суду, оскільки, на його думку, була порушена процедура.

Як повідомлялося, в ніч на 28 лютого 2016 року співробітники СБУ затримали в Київській області С. Краснова і його дівчину, активістку Оксану Шелест. Пізніше голову "Азов-Крим" помістили під арешт на 72 години в СІЗО СБУ. Йому було пред'явлено звинувачення в незаконному зберіганні зброї.

У СБУ заявили, що С. Краснов співпрацює з РФ з 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов". Крім того, в СБУ заявили про знайдену в Київській області схованку зі зброєю, імовірно, закладену С. Красновим.

Водночас, захист активіста заявив, що співробітники спецслужби побили С. Краснова. Під час одного з засідань суду щодо обрання йому запобіжного заходу активіст був госпіталізований за рішенням лікарів, які констатували у нього гіпертонічний криз, струс мозку, закриту черепно-мозкову травму.

У ніч на 2 березня С. Краснова звільнили з СІЗО, оскільки минув 72-годинний термін, протягом якого мало бути обрано запобіжний захід. Цього ж дня СБУ висунула С. Краснову підозру за новими статтями – ст. 258 (тероризм), і ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА