14:08 22.06.2016

"Нафтогазвидобування" впровадило інтегровану систему диспетчерського управління видобутком газу

1 хв читати
"Нафтогазвидобування" впровадило інтегровану систему диспетчерського управління видобутком газу

ПрАТ "Нафтогазвидобування" впровадило автоматизовану систему оперативно-диспетчерського управління (АСОДУ) видобутком газу, повідомила прес-служба компанії.

"АСОДУ за допомогою телеметричних систем акумулює дані про роботу свердловин, установок підготовки газу, вимірювальних вузлів. Збирає інформацію з систем виявлення витоків газу та раннього виявлення надзвичайних ситуацій. До АСОДУ також підключені системи відеоспостереження за технологічними процесами і GPS-моніторингу роботи транспорту", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, зібрані дані обробляються в режимі реального часу та відображаються на пульті центрального оперативно-диспетчерського пункту в Полтаві, що дозволяє приймати оперативні управлінські рішення.

"Використання АСОДУ вже дало результат у вигляді скорочення технологічних втрат газу. Оптимізовано терміни капітальних ремонтів свердловин, значно зменшилися відмови технологічного обладнання", - підсумували в прес-службі.

Як повідомлялося, "Нафтогазвидобування" - найбільша приватна газодобувна компанія в Україні. Основний акціонер - енергетичний холдинг ДТЕК. Компанія розробляє ліцензійні ділянки на двох родовищах у Полтавській області - Семиренківському та Мачуському. Доведені запаси природного газу становлять 25 млрд куб. м, газового конденсату - 2 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА