14:13 01.07.2016

МЕРТ у 2017 р. очікує зростання ПІІ в Україну на $4,5 млрд і активізацію внутрішніх інвестицій

2 хв читати
МЕРТ у 2017 р. очікує зростання ПІІ в Україну на $4,5 млрд і активізацію внутрішніх інвестицій

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) в 2017 році очікує зростання прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україну на $4,5 млрд і активізації внутрішніх інвестиційних процесів.

Відповідні ключові умови припущень міністерства щодо економічного і соціального розвитку України у 2017 році представлені першим заступником голови МЕРТ Юлією Ковалів на засіданні Кабінету міністрів у п'ятницю.

"Ми очікуємо приросту прямих іноземних інвестицій: у 2017 році ми очікуємо не менше $4,5 млрд", - сказала вона.

На підтвердження реалістичності таких очікувань, Ю.Ковалів констатувала, що за підсумками п'яти місяців цього року ПІІ в Україну становили $1,8 млрд порівняно з $0,4 млрд за аналогічний період минулого року.

"Це свідчить про те, що економіка пожвавлюється, іноземні інвестори починають вірити в українську економіку та повертаються в неї", - зазначила вона.

Крім того, МЕРТ розраховує на активізацію внутрішніх інвестиційних процесів у зв'язку з очікуваним подальшим зниженням облікової ставки Національним банком України (НБУ).

"Ми бачимо позитивну тенденцію: якщо вона (облікова ставка НБУ - ІФ) в минулому році була 30%, то сьогодні ми вже маємо 16,5%, і, власне, підтримуючи фінансову макростабілізацію, ми очікуємо, що регулятор і далі буде знижувати облікову ставку. Що це дасть - це дасть суттєвий дешевший ресурс економіці для інвестицій", - сказала вона.

Як повідомлялося, обсяг прямих іноземних інвестицій в Україні у вигляді акціонерного капіталу на 1 січня 2016 року становив $43,37 млрд, що на $2,37 млрд, або на 5,2% менше, ніж попереднього року. Обсяг ПІІ на 1 квітня 2016 року становив $42,82 млрд, що на $0,3 млрд, або на 0,7%, перевищує показник на початок року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА