10:29 04.07.2016

"Ot Vinta" стала заручником істерії та необґрунтованих фобій деяких кіл у Польщі

2 хв читати
"Ot Vinta" стала заручником істерії та необґрунтованих фобій деяких кіл у Польщі

У посольстві України в Польщі сподіваються, що інцидент, коли польські прикордонники не пустили до країни український гурт "Ot Vinta", пояснивши це тим, що діяльність музикантів начебто становить загрозу державному устрою і громадській безпеці, більше не повториться.

"Ми поважаємо суверенне рішення польської сторони, яка, мабуть, вбачала для цього (заборони на в'їзд до країни музикантів - ІФ) достатні підстави. Але відверто шкода, що український гурт став заручником емоційної істерії та нічим не обґрунтованих фобій певних середовищ у дружній нам Польщі. Сподіваємося, що в майбутньому цього не повториться", - йдеться в коментарі посольства України в Польщі, оприлюдненому в неділю на сторінці у Facebook.

Також українські дипломати наголошують, що мистецтво, хоч яким різноманітним воно є, має єднати, а не роз'єднувати. "Ми маємо толерантно ставитися один до одного, взаємно пізнавати і поважати наші культуру, історію і традиції, і не шукати жодних підтекстів чи робити провокації, які можуть бути використані недружніми силами проти українців і поляків", - йдеться в коментарі.

У посольстві також зазначили, що Україна розвиває добрі відносин з Польщею на всіх рівнях, які мають стратегічні перспективи не лише у двосторонньому, а й європейському і євроатлантичному вимірах. "І такими вони залишаться на благо наших дружніх народів. Ми маємо бути разом, щоб залишатися по-справжньому сильними і незалежними в об'єднаній Європі", - наголошується в коментарі.

Як повідомлялося, 3 липня польські прикордонники не пустили до Польщі український гурт "Ot Vinta", пояснивши це тим, що діяльність музикантів начебто становить загрозу державному устрою і громадській безпеці.

"Ot Vinta" мав виступати у Варшаві у рамках фестивалю Plac Defilad. Гурт досить відомий у Польщі, адже перед цим він уже понад 20 разів виступав із концертами в цій країні.

Перед цим "Ot Vinta" було заборонено виступати на фестивалі, організованому Об'єднанням українців у Польщі "Ніч на Івана Купала", 2 липня в Перемишлі. Тоді концерт гурту було скасовано за наполяганням місцевої організації вболівальників футбольного клубу "Полонія", представники якої звинуватили музикантів у "просуванні бандерівської ідеології".

Згідно з інформацією з відкритих джерел, "Ot vinta" – заснований у 1993 р. рівненський гурт, один із лідерів української рокабілі-сцени. У своїй творчості колектив активно використовує український фолк і тому називає жанр свого виконання "украбілі". За час своєї діяльності записали п'ять альбомів і зняли більше ніж десяток кліпів. Учасники гурту займають активну проукраїнську позицію, що відображається і в громадській діяльності, і в їхній творчості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА