11:38 14.08.2016

Мотивом вбивства адвоката Грабовського була не його професійна діяльність – Матіос

2 хв читати
Мотивом вбивства адвоката Грабовського була не його професійна діяльність – Матіос

Заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор України Анатолій Матіос відкидає професійну діяльність як версію вбивства адвоката Юрія Грабовського, який представляв у суді інтереси російського військовослужбовця ГРУ Генштабу РФ Олександра Александрова.

"Мотивами вбивства адвоката Грабовського стала не його професійна діяльність. Це єдине, що я можу сказати – не його професійна діяльність, абсолютно інші мотиви", - сказав А.Матіос у відеоматеріалі про результати слідства у справі про вбивство Ю.Грабовського, продемонстрованому на "5 каналі" увечері в суботу.

За словами головного військового прокурора, про мотиви злочину підозрювані у вбивстві дали свідчення, підтвердивши їх, "зокрема шляхом надання можливості огляду тих відеофайлів тортур і допиту адвоката Грабовського, які ми не можемо, згідно із законом, надати для оприлюднення".

У продемонстрованому відеоматеріалі про результати слідства, зокрема, є відео слідчого експерименту з підозрюваним, також є інтерв'ю з головним підозрюваним Артемом Яковенком, в якому він говорить про обставини вбивства.

Крім того, у своєму матеріалі "5 канал", посилаючись на представників слідства, розповідає, що правоохоронні органи зімітували напад на конвой із затриманим для того, щоб той, перебуваючи в шоковому стані, повідомив слідству достовірну інформацію.

Також у матеріалі зазначається, що трьома головними версіями було вбивство адвоката з метою наживи, помста за нетрадиційну орієнтацію Грабовського і професійна діяльність адвоката.

Як повідомлялося, на початку березня 2016 року з'явилася інформація про зникнення Ю.Грабовського, який захищав військовослужбовця ГРУ Генштабу РФ О.Александрова в київському суді.

Інформація про загибель Ю.Грабовського з'явилася 25 березня. Цього ж дня А.Матіос заявив, що Ю.Грабовського убили насильницьким шляхом із застосуванням вогнепальної зброї. Також, за його словами, в Одеській області було затримано другого підозрюваного в причетності до вбивства адвоката, який вказав на місце вбивства і поховання тіла.

29 березня А.Матіос продемонстрував журналістам відео з матеріалів слідства, на якому Ю.Грабовський заявляє людині за кадром, що зобов'язується припинити надавати правову допомогу О.Александрову.

2 квітня Ю.Грабовського поховали на Лісовому цвинтарі в Києві.

5 квітня А.Матіос заявив, що слідству вдалося встановити обставини вбивства Ю.Грабовського, і спрогнозував, що протягом 10-15 днів розслідування буде завершено.

Наприкінці липня головний військовий прокурор повідомив, що вбивство адвоката розкрито.

У Національній асоціації адвокатів України вважають, що вбивство Ю.Грабовського пов'язано з його професійною діяльністю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА