16:26 30.08.2016

Окупаційна влада Криму незаконно розпоряджається птахофабрикою "Авангарду" на півострові – "Укрлендфармінг"

3 хв читати
Окупаційна влада Криму незаконно розпоряджається птахофабрикою "Авангарду" на півострові – "Укрлендфармінг"

Найбільший в Євразії агрохолдинг "Укрлендфармінг" заявляє про незаконне захоплення у Криму території, приміщень та обладнання птахофабрики "Південна-Холдинг", що входить до структури компанії "Авангард".

"Мова йде про незаконну передачу земель, орендованих "Південна-Холдинг", у користування ТОВ "Кримська торгово-промислова компанія" дружини колишнього народного депутата України Олега Царьова", - повідомила прес-служба "Укрлендфармінга" у вівторок.

Крім того, в агрохолдингу зазначають, що це відбулося без попереднього повідомлення керівництва "Авангарду" і "Укрлендфармінгу".

Подробиці та наслідки захоплення з'ясовує служба безпеки агрохолдингу.

Як повідомляють в агрохолдингу, це вже не перша спроба незаконно заволодіти майном найбільшої в Криму птахофабрики "Південна-Холдинг", що перебуває в законсервованому стані з кінця 2013 року. Раніше вже здійснювалися спроби застосувати до активів групи "Авангард" так зване "законодавство про примусовий викуп" об'єктів, що мають стратегічне значення.

"Однак керівництво птахофабрики, ні структурні підрозділи "Авангарду", ні центральний офіс "Укрлендфармінг" або його акціонери не проводили і не планують проводити жодних переговорів щодо такого "викупу" або іншого способу незаконного відчуження активів птахофабрики", - заявили в агрохолдингу.

Крім того, в прес-службі повідомили, що російське видання "Ведомости" поширило неправдиву інформацію з посиланням на чиновника самопроголошеного "мінсільгоспу Криму" про нібито досягнуті домовленості нового інвестора з "Авангардом" "про використання наявного на цій території майна".

"Там збереглися тільки старі корпуси і не залишилося обладнання" – цитує прес-служба агрохолдингу коментар чиновника "Ведомостям".

В "Авангарді" спростували цю інформацію і заявили, що переговори можливі виключно в міжнародному контексті повернення Україні окупованого півострова.

"Також ми спростовуємо інформацію про нібито відсутність на території фабрики обладнання. Очевидно, ця заява робиться для легалізації розкрадання неналежного окупантам майна та завищення ціни майбутніх "інвестицій", - додали в агрохолдингу.

"Укрлендфармінг" має намір подати заяву в правоохоронні органи України, а також звернутися в міжнародні судові інстанції з метою захисту прав бізнесу, акції якого котируються на Лондонській фондовій біржі.

Птахофабрика "Південна-Холдинг" входить до структури агрохолдингу "Авангард", найбільшого в Україні виробника яєць і яєчних продуктів. Основні виробничі потужності фабрики розташовані у с. Перовому Сімферопольського району Автономної республіки Крим.

Загальна кількість курей-несучок птахофабрики "Південна-Холдинг" перевищує 790 тис. голів. При цьому перспективна розрахункова потужність фабрики становить понад 1 млн голів. Також до складу птахофабрики входять зона для підрощування молодняку на 556 тис. курей-несучок, фасувальний цех, допоміжні приміщення площею до 5 тис. кв. м.

Агрохолдинг "Укрлендфармінг" належить 77,5% "Авангарду", О. Бахматюку – 95% "Укрлендфармінгу", а власником ще 5% є Cargill.

"Укрлендфармінг" є найбільшим агрохолдингом в Євразії. Займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, вирощуванням великої рогатої худоби, дистрибуцією техніки, добрив і насіння.

До структури холдингу входять 16 сучасних елеваторів, 216 горизонтальних зерносховищ, п'ять насіннєвих заводів, 19 птахофабрик, 10 ферм з вирощування курей-несучок, три репродуктори, три селекційних господарства, шість комбікормових заводів, завод з виробництва яєчних продуктів "Імперово Фудз", три склади тривалого зберігання яєць, шість цукрових заводів, 19 м'ясокомбінатів і два заводи з виробництва шкіри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА