18:11 03.10.2016

ДКБ "Південне" інформує про початок робіт із дослідного відпрацювання нового ОТРК

2 хв читати
ДКБ "Південне" інформує про початок робіт із дослідного відпрацювання нового ОТРК

ДКБ "Південне" інформує про початок робіт із дослідного відпрацювання нового ОТРК

Київ. 3 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.Янгеля" (КБП, Дніпро) розпочало етап дослідного відпрацювання нового оперативно-тактичного комплексу (ОТРК), робота над новим озброєнням ведеться за рахунок коштів, залучених у зарубіжних замовників, повідомила прес-служба КБП.

В оприлюдненому на сайті КБП коментарі щодо ситуації з проектом нового ОРТК для ЗСУ, прес-служба повідомляє: "Попри повну відсутність держзамовлення і відповідного фінансування, ДП КБ "Південне" завершує розробку і вже почала дослідне відпрацювання нового оперативно-тактичного комплексу. Всі роботи підприємства і всієї кооперації виконуються за рахунок коштів, залучених у зарубіжних замовників ".

Згідно з повідомленням, в даний час Міністерство оборони демонструє зацікавленість в результатах цих робіт, а також готовність поставити такий комплекс на озброєння ЗС України.

ДКБ "Південне" - відомий у світі український розробник ракетної техніки, зокрема реактивного ракетного озброєння. Ескізний проект розробленого КБП багатофункціонального ракетного комплексу (БФРК) "Сапсан" з дальністю ураження ракет до 280 км був затверджений в 2008 році. БФРК повинен був об'єднати в собі властивості тактичних і оперативно-тактичних ракетних комплексів, а також ракетних систем залпового вогню.

В умовах нових загроз територіальній цілісності України і анексії РФ Криму в 2014 році, створення ОТРК для ЗСУ віднесено до пріоритетів української ракетно-космічної галузі.

Згідно з озвученими в на початку 2015 року КБП оцінками, прийнята раніше державна цільова оборонна програма створення БФРК «Сапсан», закрита колишнім керівництвом Міноборони в 2013 році, може бути відновлена на основі ОТРК "Грім" (який відповідає вимогам РКРТ експортний варіант БФРК "Сапсан" - ІФ ). За умови своєчасного фінансування ДОЗ за програмою, оснащення ЗСУ новими ОТРК може бути розпочато в 2018 році. Мінімальна дальність стрільби комплексу - 50 км, максимальна - 280 км в експортної версії і 350 км - для потреб ЗСУ. За деякими даними, дальність польоту може досягати 500 км.

Перші практичні стрільби ракет ОТРК "Грім-2", за деякими даними, заплановані на другу половину 2016 року.

Згідно з експертними оцінками, ОТРК "Грім-2" може розглядатися як потужний засіб неядерного стримування агресора.

Україна має серйозний потенціал у виробництві крилатих ракет малої дальності для потреб значної частини європейських держав і вивчає можливості обміну технологіями з НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА