18:42 08.12.2016

Знайдені у київській квартирі речі можуть бути використані як доказ у справі стосовно Азарова

3 хв читати
Знайдені у київській квартирі речі можуть бути використані як доказ у справі стосовно Азарова

Знайдені в одній з київських квартир речі, що належать екс-прем'єр-міністру України Миколі Азарову, можуть бути використані як доказ у справі за обвинуваченням у розкраданні в особливо великих розмірах, повідомив т.в.о. голови Національної поліції України Вадим Троян.

"На це майно судом накладено арешт. Ми вже спілкувалися, і є можливість передати ці речі в Генпрокуратуру, які будуть використовуватися при розслідуванні кримінальної справи щодо Азарова", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

В. Троян розповів, що правоохоронці вийшли на цю квартиру випадково, під час розслідування розбійного нападу. "Пройшла агентурна інформація, що в цю квартиру під час революції (Революції Гідності в 2013-2014 рр - ІФ ) заносилися речі", - сказав він.

Т.в.о. голови Нацполіції не назвав власника квартири, пославшись на таємницю слідства, але повідомив, що йог допитали як свідка.

У квартирі, за словами В. Трояна, було виявлено понад 200 сумок із речами.

Т.в.о. голови Нацполіції разом зі слідчим продемонстрували журналістам частину знайденого майна, серед якого – картина Іллі Рєпіна 1880 року "Церква в Грушівці" з відповідним сертифікатом на неї; Євангеліє, видане у 1791 році в Москві (РФ). Також, за словами В. Троян, серед цих речей - багато зброї, як вогнепальної, так і холодної. За попередньою оцінкою сума вилученого майна становить понад 5 млн дол.

Також були виявлені особисті речі М.Азарова, зокрема його перепустка до Кабінету Міністрів і різні посвідчення на його ім'я.

Як повідомлялося, 8 грудня київські оперативники виявили в Дарницькому районі столиці квартиру, в якій знайшли речі, які належали екс-прем'єру України Миколі Азарову, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

За інформацією поліції, з помешкання вилучили нагородну зброю, зареєстровану на ім'я М.Азарова, картини та історичні цінності, вартість яких оцінюють у кілька мільйонів доларів США, десятки ікон та релігійних книг, датованих 19 століть, оригінали (згідно з висновками експертів) творів живопису Іллі Рєпіна, Василя Тропініна і Нікоса Сафронова; столове срібло, пам'ятні монети, нагородну зброю з дозволами на ім'я прем'єра-втікача" і навіть козацька шабля.

В. Троян продемонстрував малюнок І. Рєпіна в рамі, назвавши його "картиною "Церква в Грушівці. 1880 р.", на яку є сертифікат.

В інтернеті є інформація і зображення малюнків І. Рєпіна, зроблених у Грушівці (тоді Село Гола Грушівка, ніні с. Іллінка Томаківського району Дніпропетровська обл.). Продемонстрований малюнок дуже схожий на описуваний в мережі малюнок церкви архангела Михайла. Він зроблений 21 червня 1880 р і вважається одним з кращих архітектурних малюнків І. Рєпіна. Цей малюнок, за даними інтернет підписаний рукою автора: "Грушівка, 21 червня, Іл. Реп." і зберігався в Київському Державному музеї російського мистецтва.

І. Рєпін у червні 1880 р. відвідав село Гола Грушівка, де в урочищі Сірківка на своїй пасіці 1 серпня 1680 р. помер кошовий отаман Іван Сірко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА