18:37 20.04.2017

Інформаційні атаки стосовно конкурсу до нового Верховного Суду частішають - голова ВККСУ

2 хв читати
Інформаційні атаки стосовно конкурсу до нового Верховного Суду частішають - голова ВККСУ

Інформаційні атаки стосовно конкурсу на посаду суддів нового Верховного Суду частішають, вважає голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) Сергій Козьяков.

"Людей, які не хочуть цього конкурсу, а тим паче його успіху, дуже багато. Але в міру наближення конкурсу до фіналу ситуація навколо нього радикалізується. Інформаційні атаки частішають із різних сторін. Заяви стають різкішими", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

С.Козьяков зазначив, що конкурс не викликає підтримки, зокрема, "тих, хто багато років працював у Верховному Суді", а також суддів, яких влаштовує нинішня судова система.

Крім того, за словами голови ВККСУ, "деякі бізнес-групи вважають певних суддів своєю власністю, вони, звісно ж, хвилюються, що з ними буде далі".

Він також зазначив, що "великою є кількість політиків, які прихильно ставляться до конкурсу, але є велика кількість політиків, які не будуть раді успішному завершенню конкурсу та створенню нового Верховного Суду".

Коментуючи заяви, різноманітні акції протесту навколо конкурсу, голова ВККСУ зазначив, що "серед знайомих нам учасників деяких мітингів біля комісії з'явилися відверті провокатори, яких раніше не було".

"В одному з мітингів брали участь люди в балаклавах. Засоби тиску можуть бути різними, як це спостерігається під час інших подій, що відбуваються в країні. З іншого боку, юридична громадськість, зокрема міжнародні спостерігачі, пильно стежать за тим, що відбувається, визнають високу прозорість конкурсу та позитивно оцінюють нашу роботу", - наголосив С.Козьяков.

Як повідомлялося, в листопаді 2016 року в Україні стартував конкурс на зайняття 120 посад суддів оновленого Верховного Суду, претендувати на членство в якому, згідно з чинним законодавством, можуть особи, які не мають досвіду роботи суддею.

Загалом до участі в конкурсі було допущено більше ніж 650 кандидатів.

Згідно з ухваленою парламентом минулого року новою редакцією закону "Про судоустрій і статус суддів", яку президент України Петро Порошенко підписав у липні 2016 року, до оновленого Верховного Суду входитимуть не більше ніж 200 суддів, а в його складі діють Велика палата Верховного суду, касаційні адміністративний, господарський, кримінальний, цивільний суди.

Повний текст інтерв'ю голови ВККСУ читайте на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА