18:46 20.04.2017

Ківалов не має можливості впливати на роботу ВККСУ - голова комісії

2 хв читати
Ківалов не має можливості впливати на роботу ВККСУ - голова комісії

Народний депутат Сергій Ківалов ("Опозиційний блок") не має можливості впливати на роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ), вважає голова ВККСУ Сергій Козьяков.

"Пишуть (ЗМІ - ІФ), що один із членів ВККСУ є кумом С.Ківалова. Можливо. При цьому наголошую, що С.Ківалов не має можливості впливати на склад комісії. Це стосується, зокрема, можливості впливати на членів колегії, яка перевіряла роботи кандидатів на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі нового Верховного Суду", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому С.Козьяков зазначив, що звинувачення в заангажованості ВККСУ, як правило, виходять від тих, хто з тих чи тих причин незадоволений підсумками конкурсу на посаду судді нового Верховного Суду.

"Перші чутки про конкурс з'явилися за п'ять місяців до конкурсу. Найперша чутка була про те, що якийсь Козьяков йде на конкурс, щоб очолити новий Верховний Суд. До мене, наприклад, ця інформація прийшла з Канади. Я був вимушений спростовувати, оскільки у мене абсолютно інші плани в житті. Кількість центрів зі створення подібних чуток останніми тижнями збільшується", - сказав він.

С.Козьяков наголосив, що "конкурс зачіпає інтереси величезного кола та величезної кількості впливових персон, і в судовій системі, і навколо неї, тому провести конкурс так, щоб усім все сподобалося, неможливо".

"Я запропонував би не демонізувати С.Ківалова. Треба постаратися зрозуміти, звідки виходить інформація про те, що конкурс проводиться неправильно. Ми бачимо, що зараз інформаційна хвиля піднялася через те, що своїм результатом виявився невдоволений політик, який брав участь у конкурсі, і він одразу заявив про те, що у ВККСУ працює "кум Ківалова". Але ця людина працює членом ВККСУ два з половиною роки, і за весь цей час ніхто з нас "кумівства" не відчував і не міг її ні в чому запідозрити", - сказав він.

С.Козьяков наголосив, що механізми ухвалення рішення у ВККСУ не дозволяють ухвалювати суб’єктивні рішення.

Як повідомлялося, в листопаді 2016 року в Україні стартував конкурс на зайняття 120 посад суддів оновленого Верховного Суду, претендувати на членство в якому, згідно з чинним законодавством, можуть особи, які не мають досвіду роботи суддею.

Загалом до участі в конкурсі було допущено більше ніж 650 кандидатів.

Згідно з ухваленою парламентом минулого року новою редакцією закону "Про судоустрій і статус суддів", яку президент України Петро Порошенко підписав у липні 2016 року, до оновленого Верховного Суду входитимуть не більше ніж 200 суддів, а в його складі діють Велика палата Верховного суду, касаційні адміністративний, господарський, кримінальний, цивільний суди.

Повний текст інтерв'ю голови ВККСУ читайте на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА