15:44 02.10.2017

Порошенко і президент Сенату Австралії обговорили розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга"

2 хв читати
Порошенко і президент Сенату Австралії обговорили розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга"

Президент України Петро Порошенко і президент Сенату Австралії Стівен Перрі (Stephen Parry) на зустрічі в Києві в понеділок обговорили розслідування авіакатастрофи малайзійського "Боїнгу" рейсу MH17, відзначивши важливість покарання всіх причетних до трагедії.

"Сторони відзначили ефективну діяльність у рамках спільної групи з розслідування збиття малайзійського рейсу MH17 та наголосили на невідворотності покарання усіх причетних до цієї трагедії. Президент Сенату подякував президенту України за допомогу і сприяння в питанні проведення розслідування цієї трагедії", - повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками зустрічі.

П.Порошенко відзначив незмінну підтримку Австралією територіальної цілісності і суверенітету України, а також засудження російської агресії проти України. Він подякував Австралії за продовження санкцій проти агресора та підтримку в питаннях, пов'язаних із захистом прав людини в окупованому Криму.

Окрему увагу сторони приділили посиленню міжпарламентської співпраці двох держав. У зв'язку з цим президент України привітав створення в парламенті Австралії оновленої групи дружби Австралія-Україна.

Крім того, П.Порошенка та С.Перрі обговорили підготовку до наступних змагань "Ігор нескорених", які відбудуться в 2018 році в Сіднеї (Австралія).

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, із них 80 дітей, усі вони загинули. Серед пасажирів було 27 громадян Австралії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА