12:56 17.07.2018

Клімкін про катастрофу малазійського "Боїнга": Провину РФ буде доведено, безпосередні виконавці постануть перед судом

2 хв читати
Клімкін про катастрофу малазійського "Боїнга": Провину РФ буде доведено, безпосередні виконавці постануть перед судом

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошує, що необхідно домогтися притягнення до відповідальності винних у катастрофі малазійського "Боїнга" рейсу МН17, що сталася 4 роки тому над Донбасом.

"Уже минуло 4 роки, як від російської ракети загинули 298 невинних людей рейсу Малазійських авіаліній. Заради них та їхніх близьких маємо всім світом довести справу до кінця і домогтися правосуддя над винними в трагедії MH17. Пам'ятаємо", - написав міністр на своїй сторінці у "Твіттері" у вівторок.

На своїй сторінці у Facebook П.Клімкін написав, що у випадку з цією катастрофою до втрати звикнути неможливо і час не зменшує гостроту болю.

"Те, як наполегливо міжнародне співтовариство на чолі з Нідерландами та Австралією покроково докопується до правди, не залишає жодних сумнівів - провину Росії як країни-терориста буде доведено, а безпосередні виконавці постануть перед судом", - упевнений глава МЗС.

Літак "Боїнг" авіакомпанії "Малазійських авіаліній", що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб. Усі вони загинули.

У травні 2018 року представник Міжнародної спільної слідчої групою (JIT) з розслідування катастрофи МН17 (з кримінальної поліції Нідерландів) Уілберт Паулсен повідомив: слідство встановило, що літак рейсу МН17 було збито з установки "Бук", що потрапила з РФ на непідконтрольну територію Донбасу.

25 травня уряду Нідерландів та Австралії заявили, що покладають на РФ відповідальність за збитий "Боїнг" рейсу MH17.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА