14:00 24.10.2017

Дії прибічників Коханівського є неприкритим тиском на суд

2 хв читати

Події, які відбулися 23-24 жовтня на засіданні Святошинського районного суду Києва щодо обрання запобіжного заходу командиру "Добровольчого батальйону ОУН" Миколі Коханівському, є неприкритим і кричущим тиском на суд, вважають у Раді суддів України.

"Поведінка прибічників Коханівського є не лише неприпустимою, але і ганьбить честь всіх представників добровольчих батальйонів, які брали і беруть участь у захисті України", - йдеться в заяві прес-служби органів суддівського самоврядування, опублікованому на Facebook-сторінці прес-центру Ради суддів України

У зв'язку з зазначеними подіями голова Ради суддів України Валентина Симоненко звернулася з листом до Генеральної прокуратури України про притягнення винних осіб до відповідальності та внесення до реєстру відомостей про скоєння злочинів, передбачених статтями Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 21 жовтня біля станції метро "Академмістечко" в Києві сталася бійка зі стріляниною з травматичного зброї за участю М.Коханівського, у результаті чого одна людина дістала поранення.

23 жовтня до Святошинського суду надійшло клопотання старшого слідчого районного управління Національної поліції в Києві про обрання запобіжного заходу М.Коханівському, якого підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (вчинення хуліганства, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

На засіданні 23 жовтня соратники М.Коханівского, протестуючи проти перенесення засідання на наступний день та інших порушень, яких, на їхню думку, прпустився суд, заблокували зал судових засідань за допомогою меблів та інших предметів. 24 жовтня приміщення було розблоковано співробітниками поліції з застосуванням сили. За результатами операції 30 осіб затримали і доправили до Шевченківського райуправління поліції Києва.

Суд за запобіжним заходом М.Коханівському продовжився в іншому залі. Близько 12:00 було оголошено перерву на три години для проведення медичного обстеження затриманого, який дістав травм унаслідок дій правоохоронців з деблокування залу судових засідань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА