08:38 05.11.2017

Адвокати Манафорта запропонували $ 12 млн за його звільнення з-під арешту

2 хв читати
Адвокати Манафорта запропонували $ 12 млн за його звільнення з-під арешту

Адвокати колишнього глави виборчого штабу Трампа Пола Манафорта пояснили наявність у нього трьох паспортів, які раніше викликали підозри у слідчих США. Для звільнення підсудного юристи запропонували заставу в $ 12 млн

Адвокати екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта направили до суду аргументи на користь звільнення їх підзахисного з-під домашнього арешту під заставу. Про це повідомляє Reuters з посиланням на матеріали справи суду.

За даними агентства, сума застави склала $ 12 млн, включаючи нерухомість Манафорта в Нью-Йорку та Флориді і поліси страхування життя. Натомість на звільнення Манафорт погодиться обмежити свої пересування поїздками в штати Колумбія, Флорида, Вірджинія і в місто Нью-Йорк, з яким пов'язана його ділова активність.

Згідно з раніше опублікованими матеріалами суду, Манафорта звинувачують в наявності трьох паспортів США, активів на мільйони доларів і зв'язків з російськими олігархами. Як стверджує захист обвинуваченого, Манафорту паспорта були потрібні для "мирних цілей".

"Один паспорт необхідний для подачі заяв на візу в іноземні держави, коли він з другим паспортом був у від'їзді. Третій паспорт був виданий, коли Манафорт помилково подав заяву про втрату документа. Він зв'язувався з паспортними службами, щоб повідомити їм про знахідку", - заявили юристи.

Окрім того, як стверджують адвокати, кошти Манафорта, які він зберігав на кіпрських рахунках, були оформлені "законно".

За версією слідства, Манафорт також володіє суттєвими зв'язками за кордоном, у тому числі на Україні. 30 жовтня адвокати відповіли на ці звинувачення тим, що екс-глава передвиборного штабу Трампа своїми зв'язками намагався допомогти Україні зблизитися зі Сполученими Штатами і Євросоюзом.

Окрім Манафорта, в незаконній лобістській діяльності в США звинувачують і його партнера Ріка Гейтса, який також зараз перебуває під домашнім арештом. Незважаючи на те, що обвинувачені належали до команди Дональда Трампа, слідство не пов'язує розслідування з можливим втручанням Росії у президентські вибори США - так званою "російським справою". Манафорт і Гейтс своєї провини не визнають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА