13:55 13.12.2017

Суд дозволив Каськіву виїжджати за кордон

2 хв читати
Суд дозволив Каськіву виїжджати за кордон

Суд дозволив виїхати за кордон екс-керівнику Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами (Держінвестпроект) Владиславу Каськіву, підозрюваному в привласненні і розтраті майна в особливо великих розмірах, пише інтернет-видання "Українська правда" в середу.

За даними видання, відповідне рішення ухвалив 7 грудня слідчий суддя Печерського районного суду Києва Володимир Карабань. "Захисник і обвинувачений просили повернути Каськіву паспорт для виїзду за кордон, інші документи, які дають право на виїзд з України і в'їзд до України, мотивуючи необхідністю виїзду за кордон для догляду за малолітньою дитиною. Суд, вислухавши мотивацію сторін, ухвалив рішення повернути Каськіву паспорт" , - йдеться в повідомленні.

Водночас В.Каськів і надалі буде зобов'язаний прибувати на першу вимогу до слідчого, прокурора і / або до суду, а також повідомляти слідчому, прокурору або суду про зміну свого місця проживання.

Як повідомлялося, екс-глава Держінвестпроекту Владислав Каськів був оголошений в міжнародний розшук за підозрою в заволодінні у 2012 році в змові з іншими особами коштами держбюджету України на суму близько 7,5 млн грн. 8 вересня 2016 року стало відомо про арешт В.Каськіва в Панамі, в березні 2017 року стало відомо, що Панама відмовила йому в наданні статусу політичного біженця.

Генпрокурор Юрій Луценко 1 листопада повідомив, що В.Каськіва було екстрадовано з Панами до України, того ж дня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення 160 тис. грн застави; необхідну суму булао внесено того ж дня. Крім того, суд зобов'язав його здати всі наявні закордонні паспорти і прибути на першу вимогу до слідчого, а також повідомляти про місцезнаходження.

За словами Ю.Луценка, суть обвинувачення зводиться до розкрадання державних коштів при розміщенні зовнішньої реклами, йдеться про розтрату 7 млн 463 тис грн. За його словами, В.Каськів повністю оплатив всю суму, і це повністю підтверджує обґрунтованість обвинувального акта прокуратури, проте юридично не визнав своєї провини, хоча його перші свідчення фактично свідчать про це.

12 грудня детективи НАБУ провели кілька обшуків і затримали чотирьох осіб, задіяних в корупційній схемі розкрадання коштів Держінвестпроекту та держпідприємства "Державна інвестиційна компанія" в сумі 259,2 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З 18:00 до 23:00 у середу можливі відключення електроенергії по всій Україні - "Укренерго"

Атаковано об'єкти генерації та передачі е/е в шести областях, є пошкодження об'єктів газової інфраструктури

ДТЕК повернув світло у Вишгородський район Київщини після відключення внаслідок ранкової атаки РФ

Коломойському повідомили ще одну підозру - в організації замовного вбивства

ВАКС обрав запобіжний захід ексголові ФДМ Сенниченку у вигляді заочного арешту

Українськомовні аудіогіди з'явилися вже в 44 країнах світу - Мінкультури

Унаслідок обстрілів у Запоріжжі пошкоджено будівлю пожежної частини, об'єкти критичної та цивільної інфраструктури

На Дніпропетровщині збито вісім ворожих ракет - ОВА

Польща піднімала в повітря авіацію через російський масований обстріл України

Унаслідок обстрілів Херсон частково залишився без світла, рух поїзда Київ-Херсон-Київ обмежено до Миколаєва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА