13:24 15.12.2017

Розенблат просить суд визнати протиправними дії директора НАБУ через залучення до роботи працівників ФБР

2 хв читати
Розенблат просить суд визнати протиправними дії директора НАБУ через залучення до роботи працівників ФБР

Народний депутат України (позафракційний) Борислав Розенблат подав до Окружного адміністративного суду Києва позов до директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника і Служби безпеки України (третя особа - Генеральна прокуратура України).

Як повідомила в п'ятницю прес-служба Окружного адмінсуду Києва, позивач просить суд визнати протиправними дії директора НАБУ А.Ситника щодо залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників Федерального бюро розслідувань (ФБР) США без попереднього укладення міжнародного договору відповідно до закону України "Про міжнародні договори".

Б.Розенблат також просить суд визнати протиправною бездіяльність Служби безпеки України щодо непроведення належного та повного контролю за забезпеченням охорони державної таємниці Національним антикорупційним бюро України, як це передбачено законодавством, а саме - розголошення інформації з грифом "державна таємниця" працівникам ФБР без попереднього укладення відповідного міжнародного договору.

Окружний адміністративний суд Києва розглядає питання про відкриття провадження за цим позовом.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко 3 грудня заявив, що якщо операція НАБУ в Державній міграційній службі України проводилася спільно з ФБР США, то це є порушенням закону.

У свою чергу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що працівники ФБР перебувають у НАБУ на ротаційній основі, але не беруть участі в проведенні розслідувань. "ФБР діє в Україні на підставі меморандуму про взаєморозуміння", - сказав він, зазначивши, що не говорив би про наявність спільної з ФБР спецоперації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА