15:48 15.12.2017

Харківського соратника Медведчука затримали в Луганській області й доставили в суд для обрання запобіжного заходу

2 хв читати
Харківського соратника Медведчука затримали в Луганській області й доставили в суд для обрання запобіжного заходу

Голову Харківської територіальної ради руху "Український вибір - право народу" Андрія Лесика затримали в Луганській області і доставили до Київського районного суду м.Харкова для обрання запобіжного заходу, повідомив його помічник Геннадій Соколов.

"Він був на стаціонарному лікуванні в Луганській області, відпросився, щоб привітати цивільну дружину з днем народження, і, коли він приїхав до неї, його затримали. Співробітники СБУ затримали незрозуміло на якій підставі, показали постанову слідчого судді від Наталії Єфименко - і все", - сказав Г.Соколов агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За його словами, А.Лесика доставили в Київський райсуд Харкова, де йому будуть обирати запобіжний захід.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, А.Лесику оголошено про підозру за ч.2 ст.110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене представником влади) Кримінального кодексу України.

У прес-службі прокуратури Харківської області пообіцяли прокоментувати цю ситуацію пізніше.

Як повідомлялося, 27 листопада 207 року А.Лесик заявив, що йому вручили повістки з вимогою з'явитися в обласну прокуратуру для отримання підозри. У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" він повідомив, що не має наміру цього робити, оскільки повістки, за його словами, складені з порушеннями. За інформацією А.Лесик, підставою для підозри став посилання, розміщена на його сторінці в соцмережі.

"Репост, який я нібито зробив у квітні 2014 року - це репост невідомого мені сайту невідомої публікації невідомого мені змісту в якій нібито говорилося про заклики до створення Одеської народної республіки", - сказав А.Лесик.

Як повідомлялося, 17 травня 2016 р. Харківська міськрада достроково припинила повноваження депутата А.Лесика, обраного за списками партії "Відродження". За проголосували 63 людини, одна - проти.

Увечері того ж дня А.Лесик на своїй сторінці в Facebook повідомив, що оскаржив рішення міськради в суді.

26 грудня 2016 року Дзержинський райсуд Харкова відмовив йому в задоволенні позову в повному обсязі.

30 березня 2017 року Харківськbq апеляційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу А.Лесикf на рішення суду першої інстанції і скасував рішення міськради про дострокове припинення його депутатських повноважень.

А.Лесика обирали депутатом Харківської міськради VI скликання від партії "Трудова Україна" та VII скликання від партії "Відродження". Є членом організації "Український вибір", очолюваної В.Медведчуком. Неодноразово виступав із проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема, пропонував поновлювати економічні зв'язки з РФ і виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО. Г.Кернес різко розкритикував цю позицію.

9 травня 2016 р. під час офіційної церемонії покладання квітів на Меморіалі слави в Харкові сталися сутички через георгіївські стрічки. Зокрема, коли квіти до монументу Батьківщини-матері покладав А.Лесик, виникла бійка через георгіївську стрічку в нього на одязі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА