17:00 13.02.2018

Світлична просить владу Харкова присвоїти школі ім'я підлітка Дідіка, який загинув у теракті в 2015 році

1 хв читати
Світлична просить владу Харкова присвоїти школі ім'я підлітка Дідіка, який загинув у теракті в 2015 році

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична звернулася до керівництва міста з проханням про присвоєння імені Данила Дідіка, який загинув унаслідок теракту 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту, школі, в якій він навчався.

"Жителі Харківщини просили мене підключитися і підтримати це питання. Не зволікаючи, вчора (в понеділок - ІФ) я направила листа до Харківської міськради з цією пропозицією", - сказала Ю.Світлична на брифінгу у вівторок.

На її думку, необхідно також встановити меморіальну дошку на згадку про Д.Дідіка.

Директор департаменту у справах інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко підтвердив отримання звернення від голови ХОДА.

"Ми отримали це звернення. Наразі питання вивчається, про результати ми обов'язково проінформуємо", - сказав Ю.Сидоренко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 6 лютого на офіційному сайті Харківської міськради було зареєстровано електронну петицію з пропозицією присвоїти ім'я Д.Дідіка школі, в якій він навчався. Станом на 16:30 13 лютого вона набрала 4118 підписів із 5 тисяч, необхідних для її розгляду міською владою.

22 лютого 2015 року 15-річний Д.Дідік брав участь у ході з нагоди річниці перемоги Революції гідності в Харкові. Він перебував поблизу епіцентру вибуху й отримав важку черепно-мозкову травму. 23 лютого, так і не опритомнівши, Д.Дідік помер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА