20:00 26.03.2018

Апеляційний суд відмовився скасувати рішення про арешт бізнесмена Димінського, якого підозрюють у скоєнні ДТП

2 хв читати
Апеляційний суд відмовився скасувати рішення про арешт бізнесмена Димінського, якого підозрюють у скоєнні ДТП

Апеляційний суд Києва не задовольнив апеляційну скаргу сторони захисту українського бізнесмена Петра Димінського на рішення Печерського районного суду Києва від 1 березня про застосування щодо П.Димінського запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"26 березня 2018 року Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Києва розглянула апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах підозрюваного Димінського П.П., на рішення слідчого судді Печерського районного суду Києва від 01 березня, згідно з яким задоволено клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління Національної поліції України про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до підозрюваного Димінського П.П., який перебуває в міжнародному розшуку", - повідомила прес-служба Апеляційного суду Києва.

За результатами апеляційного розгляду цю постанову слідчого судді Печерського райсуду Києва залишено без змін, а апеляційну скаргу захисту, подану в інтересах П.Димінського, - без задоволення.

Як повідомлялося, 18 серпня 2017 року автомобіль з кортежу власника футбольного клубу "Карпати" П.Димінського врізався в "Опель", за кермом якого перебувала 31-річна Наталія Тріль. Жінка загинула. Її родичі стверджують, що за кермом "Мерседеса" перебував П.Димінський.

Один з охоронців бізнесмена Андрій Борщ повідомив поліції, що саме він керував автомобілем під час ДТП. Його за рішенням суду заарештували.

22 серпня П.Димінський полетів до Швейцарії.

23 серпня генпрокурор України Юрій Луценко, посилаючись на дані експертизи, заявив, що за кермом перебував інший чоловік, а не затриманий охоронець.

На початку вересня Апеляційний суд Львівської області змінив А.Борщу запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

9 грудня мати загиблої в ДТП Н.Тріль, Марія, заявила про повне відшкодування збитків, спричинених цією аварією, а також відкликала доручення, видані третім особам на представництво її інтересів у судах та інших органах щодо ДТП.

12 грудня з'явилася інформація про те, що П.Димінському оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу, також підготовлено клопотання до суду про дозвіл на його затримання і застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Водночас кримінальне провадження щодо А.Борща закрито в зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину.

Згідно з даними сайта МВС України 11 грудня 2017 року П.Димінського оголошено в національний розшук, оскільки він переховується від органів досудового розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА