15:33 06.06.2018

Сенцов закликав "людей на волі" не голодувати на його підтримку

3 хв читати
Сенцов закликав "людей на волі" не голодувати на його підтримку

Український політв'язень, режисер Олег Сенцов, якого незаконно засудили в РФ та який оголосив 14 травня голодовку, закликав "людей на волі" не голодувати на його підтримку, повідомив адвокат українця Дмитро Дінзе.

"Олег Сенцов просить людей на волі не голодувати на його підтримку. Це неправильно, оскільки у них багато інших можливостей впливати на ситуацію з українськими політв'язнями. А в Олега, як ув'язненого, лише одна можливість впливати на ситуацію, і це голодовка", - написав Д.Дінзе на своїй сторінці у Facebook у середу вдень.

Як повідомлялося, в серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у створенні на території півострова терористичного угруповання.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомій як "Білий ведмідь". 14 травня він оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українців, яких тримають у РФ та анексованому Криму.

28 травня Управління ФСВП у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомило, що О.Сенцов дав згоду на "підтримувальну терапію" і перебуває під динамічним наглядом медичних працівників.

Згідно з повідомленнями низки ЗМІ, кілька росіян публічно оголосили голодовку на підтримку О.Сенцова, зокрема, журналіст видання "Русский репортер" Олександр Буртін, педагог-мультиплікатор Євген Кабаков, журналістка Анастасія Дмитрієва.

5 червня радіо "Свобода" повідомило, що Д.Дінзе зміг зустрітися зі своїм підзахисним. "Виглядає він у цілому нормально, за ним стежать лікарі... Внутрішні органи в нормі, перебуває в задовільній формі. Постійно оглядає лікар у колонії... На 12-й день голодовки він сказав Олегу, що йому треба колоти підтримувальний коктейль: прокапують раз на два дні", - сказав адвокат.

"Зараз його стан на піку і в будь-який момент може піти негативна реакція. У кожного організму вона настає в різні терміни, але точно до 30-го дня станеться. Коли таке станеться, його зондуватимуть, заливатимуть поживну суміш в ніс. Однак, якщо він не перестане і після цього відмовлятися від їжі, то кінець буде фатальний. Це не була погроза, лікар просто попередив Олега", - додав адвокат.

За словами захисника, О.Сенцов висловив жаль у зв'язку з тим, що голодовку услід за ним розпочав Олександр Кольченко, враховуючи його слабке здоров'я.

6 червня на прес-конференції в Києві адвокат українських політв'язнів у РФ Євгена Панова та Володимира Балуха, екс-адвокат О.Сенцова на стадії судового розгляду справи Ольга Дінзе повідомила, що рішення про примусове годування голодуючого українського режисера ухвалюватимуть протягом поточного тижня.

"Стан здоров'я Сенцова нині залишає бажати кращого. Як пояснив адвокат Дмитро Дінзе, він (О.Сенцов - ІФ) зараз перебуває на межі... Лікар колонії дійсно стурбований і сказав, що, як він вважає, цього тижня вирішуватиметься питання про примусове годування, через крапельницю через ніс", - сказала О.Дінзе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА