12:42 18.07.2018

Суд обрав запобіжний захід активісту Мазуру за розгін табору ромів

1 хв читати
Суд обрав запобіжний захід активісту Мазуру за розгін табору ромів

Голосіївський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці координатору націоналістичної організації С14 у Борисполі Київської області Сергію Мазуру за демонтаж тимчасового поселення ромів на Лисій горі в Києві.

"Сергію Мазуру дали цілодобовий домашній арешт на два місяці", - повідомляється на сторінці С14 у Faceboook.

Соратники С.Мазура також повідомили, що на це рішення буде подано апеляцію.

Як повідомлялося, у квітні 2018 року поліція Києва відкрила кримінальне провадження за ст. 161 (порушення рівноправ'я громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності або ставлення до релігії) та ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України у зв'язку з нападом невідомих на ромів у Голосіївському районі Києва. Перед цим у мережі Інтернет з'явилося відео неправомірних дій невідомих осіб стосовно ромів, що перебували в місцевості "Лиса гора" в столиці. Це відео стало підставою для внесення відомостей до журналу єдиного обліку заяв і повідомлень Голосіївського управління поліції Києва.

10 липня у квартирі С.Мазура було проведено обшук. Відділ комунікації поліції Києва повідомив про підозру за статтею "хуліганство" одному з учасників хуліганських дій, які мали місце у квітні цього року на Лисій горі Києва, коли група осіб у балаклавах здійснила напад на тимчасове поселення ромів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА