16:48 28.07.2018

На столичних Осокорках на будівництві сталася сутичка прибічників "Нацкорпусу" і правоохоронців, двох затримано

2 хв читати

У Києві на Осокорках на будівельному майданчику сталися зіткнення між прибічниками партії "Національний корпус" і правоохоронцями, унаслідок чого двох активістів було доправлено до відділення поліції.

Як повідомляється на сторінці "Нацкорпусу" в соцмережі Facebook, у суботу "Національний корпус" і організація "Національні дружини" спільно з місцевою громадою вийшли на акцію протесту проти нелегальної забудови еко-парку "Осокорки". "Нагадаємо, що забудовник банк "Аркада", незважаючи на численні звернення з боку місцевих жителів і порушення норм законодавства, намагається побудувати житловий комплекс на території еко-парку, в якого входять озера Небреж, Тягле і Мартишів", - зазначено в повідомленні партії.

За інформацією "Нацкорпусу", на місце проведення акції забудовник викликав поліцію, яка затримала кількох активістів.

"У процесі затримання були використані спецзасоби, газові балончики, незважаючи на те, що поруч перебували жінки і діти. Також газом залили й народного депутата України Олега Петренка, який намагався звільнити затриманих", - зазначають у партії.

Також у "Нацкорпусі" стверджують, що під час затримання їхніх активістів побили. "Поліція заштовхала їх у свій автозак, де до них застосували фізичне насильство. Хлопців сильно побили. Затриманих доправили до Дарницького райвідділу поліції м.Києва", - зазначено в повідомленні "Нацкорпусу".

У свою чергу, як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Дарницькому райуправлінні поліції, о 12:00 суботи до чергової частини надійшла інформація, що на просп.Григоренка, 40 на будівельному майданчику невідомі зламали паркан.

"Двох активних учасників доправили до Дарницького райуправління поліції, їхнім діям було надано правової оцінки", - розповіли в поліції.

У райуправлінні уточнили, що стосовно затриманих складаються адміністративні протоколи, після чого їх відпустять.

Тим часом, поліція відкрила і кримінальне провадження за фактом події за ч.1 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА