17:02 28.07.2018

У хресній ході УПЦ-КП у Києві взяли участь від 65 тис. до 150 тис. вірян

2 хв читати
У хресній ході УПЦ-КП у Києві взяли участь від 65 тис. до 150 тис. вірян

У Києві в хресній ході Української православної церкви Київського патріархату з нагоди святкування 1030-річчя хрещення Русі-України взяли участь від 65 тис. до 150 тис. вірян.

"Станом на 13:00 у ході узяли участь близько 65 тис. осіб. Ситуація спокійна і контрольована", - сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий в суботу на сторінці МВС у соцмережі Facebook.

За його словами, як і в п'ятницю, підрозділи вибухотехніків і кінологів перевірили маршрут, за яким рухалася колона прочан, щоб не допустити терактів і провокацій.

Безпеку громадян забезпечували співробітники поліції, Національної гвардії і Держслужби з надзвичайних ситуацій.

У свою чергу глава інформаційного управління УПЦ-КП архієпископ Євстратій (Зоря) повідомив, що в заході взяли участь до 150 тис. прихожан.

""Найбільша хресна хода в історії України" - так назвав нинішню подію патріарх Філарет у своєму слові після молебню на Володимирській гірці. За різними оцінками в центрі Києва на молитву зібралися від 65 тис. до 150 тис. або й більше вірян - море людське важко було порахувати", - написав Євстратій (Зоря) на своїй сторінці в соцмережі Facebook у суботу після хресної ходи.

Він зазначив, що до цього дня "так багато патріотично налаштованих громадян, які моляться за перемогу правди і миру в Україні, збирав лише Майдан під час Революції Гідності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА