12:40 04.07.2019

"Зеонбуд" вважає наклепом заяви КРРТ про контроль оператора над Нацрадою з телерадіомовлення

2 хв читати
"Зеонбуд" вважає наклепом заяви КРРТ про контроль оператора над Нацрадою з телерадіомовлення

Оператор цифрового телебачення компанія "Зеонбуд" вважає лист Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) до президента Володимира Зеленського наклепом і заперечує наявність контролю над галузевим держрегулятором в особі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі "Зеонбуду".

"Незрозуміло, чи то власники такі недбайливі, чи то керівництво КРРТ слово" контроль" розуміє в якомусь дивному сенсі, але "підконтрольна" Нацрада винесла "Зеонбуду" чотири безпідставних попередження, і ми змушені доводити в 29 судових засіданнях свою правоту і законність дій", - заявили в "Зеонбуді", наголосивши: весь текст звернення КРРТ до президента виглядає як політично заангажоване замовлення.

У відповідь на обвинувачення в нехтуванні інтересами учасників ринку "Зеонбуд" повідомляє, що протягом восьми років підтримує цілодобову роботу цифрової мережі та надає телекомпаніям якісні послуги. Також оператор навів позицію Федора Гречанінова, котрий раніше обіймав посаду директора зі стратегічного розвитку медіагрупи StarLightMedia, озвучену на конференції "Дні електронних комунікацій-2018".

"У телеканалів із "Зеонбудом" наразі відносини набагато кращі, ніж із КРРТ. Тому що ми розуміємо економіку "Зеонбуду", розуміємо тариф. КРРТ порівняно із "Зеонбудом" - це якась злодійська організація. Незрозуміло, як вони змінюють тариф", - наведено слова Гречанінова в коментарі "Зеонбуду".

Крім того, в "Зеонбуді" повідомили про побудову "найбільшої і найсучаснішої у Європі мережі наземного ефірного цифрового телебачення". Компанія вже вісім років виконує всі роботи і несе всі витрати з її експлуатації, цілодобово керуючи в онлайн-режимі понад 600 передавачами на всій території країни.

"Саме фахівці "прокладки" виконують усі роботи з профілактики, поточного та аварійного ремонту обладнання. Послуга ж КРРТ - тільки фактичне здавання в оренду по 10 кв. м виробничої площі під передавальні станції "Зеонбуду", за що концерн отримує 2/3 всього доходу оператора", - зазначили в компанії.

Крім того, як повідомили в "Зеонбуді", оператору був стратегічно невигідним варіант різкого переходу від аналогового до цифрового телебачення, оскільки об'єктивно загубиться значна частина потенційної аудиторії, коли телеглядачі оперативно були змушені робити вибір між ефіром, кабелем і супутником.

Адміністрація КРРТ звернулася в офіційному листі до президента України з проханням розглянути питання про маніпулювання компанією "Зеонбуд" Нацрадою з телерадіомовлення. У концерні також наголосили, що непрозорість власності "Зеонбуду" і відсутність інформації про виконання ліцензійних умов провайдера викликають занепокоєння.

"Зеонбуд" є оператором цифрової багатоканальної телемережі у складі чотирьох мультиплексів у стандарті DVB-T2 (MPEG-4). Отримав ліцензію Нацради з телерадіомовлення в грудні 2010 року. Згідно з оприлюдненими компанією документами про склад власників за 2018 рік, компанією опосередковано через низку кіпрських, віргінських та белізьких компаній володіють п'ять латвійських підприємців і британець Томас Адріан Девід Мілс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА