21:13 12.12.2019

В редакції "Української правди" обережно ставляться до інформації, озвученої на брифінгу щодо вбивства Шеремета, і застерігають від маніпуляцій

3 хв читати

Редакція інтернет-видання "Українська правда" має намір проаналізувати озвучену на брифінгу в четвер інформацію про вбивство їхнього журналіста Павла Шеремета і ініціює збір інформації про людей, озвучених як підозрювані у злочині.

"Редакція "Української правди" ретельно і детально проаналізує факти, які були озвучені слідчою групою. Ми не хочемо, щоб у цій справі мали місце які-небудь маніпуляції. Тому звертаємося до всіх: якщо вам відомі додаткові факти про людей, прізвища яких були сьогодні озвучені як підозрювані, просимо надати їх нашій редакції. Ми зробимо все можливе, щоб встановити істину", - йдеться в заяві, яку на своїй сторінці в Facebook опублікувала головний редактор "Української правди" Севгіль Мусаєва.

Редакція позитивно сприймає той факт, що слідство триває, і про цю справу не забули. "Зізнаємося чесно, озвучена версія слідства нас шокувала. Зараз ми ставимося до викладеної інформації обережно", - наголошується в заяві.

При цьому у редакції виникло кілька питань, "відповідей на які ми не почули під час брифінгу", і перше з них - хто може бути замовником цього вбивства. "Версія про те, що такий злочин могла самостійно організувати група волонтерів для дестабілізації ситуації, викликає багато питань", - йдеться в заяві.

"Незрозумілими для нас залишаються мотиви замовників і виконавців. Мета, яка була озвучена під час брифінгу - дестабілізація політичної ситуації в Україні - не була досягнута", - зазначають в "Українській правді".

Третє питання - хто був зацікавлений у дестабілізації ситуації в країні на той час. "Навіщо волонтерам, які підтримували армію в складні часи, потрібна дестабілізація ситуації всередині країни? Або в такому випадку слідство припускає, що група волонтерів могла діяти в інтересах Росії?", - задається питанням в редакції.

В "Українській правді" зазначають, що дивилися брифінг із розслідування справи Шеремета "з великою надією", оскільки з моменту його вбивства пройшло вже більше трьох років, справа в 2017 році була "фактично засекречена", і за весь цей час вони не знали про хід розслідування майже нічого.

"Сьогодні відбулася ще одна подія, пов'язана з нашим колегою. За вісім хвилин до початку брифінгу депутати Київської міської ради проголосували за надання імені Павла Шеремета одному зі скверів у центрі міста. Цього рішення ми чекали більше двох років. Хочеться вірити, що так само ми коли-небудь дізнаємося прізвища людей, причетних до вбивства Павла", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того ж дня було проведено брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому були частково розкриті проміжні результати розслідування і названі імена підозрюваних у вбивстві.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугар, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, усіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом вбивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє ворожих агентів отримали 15 років ув'язнення за наведення ракет по військовій та медичній інфраструктурі Херсона

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА