12:37 08.02.2020

Аваков: дипломатія знайде шляхи для повернення в Україну нацгвардійця Марківа

2 хв читати
Аваков: дипломатія знайде шляхи для повернення в Україну нацгвардійця Марківа

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначає, що справа військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа лежить у центрі уваги української делегації, яка зараз перебуває з робочим візитом в Італії.

"Упевнений, що дипломатія і юриспруденція знайдуть шляхи вирішення цього питання, щоб наш гвардієць повернувся додому. Ми не залишимо нашого солдата!",- наводить слова Авакова прес-служба МВС України в суботу.

Як повідомлялося, 7 лютого президент України Володимир Зеленський у Римі під час зустрічі обговорив з прем'єр-міністром Італійської Республіки Джузеппе Конте загальнополітичні питання, зокрема справу військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа.

"Я розумію, що прем'єр-міністр не може впливати на італійський суд. Але я показав докладно, що там сталося, на якій відстані він був від місця вбивства. І що ми повинні забрати хлопця", - наголосив президент.

У свою чергу мати Марківа подякувала Зеленському за його зусилля для звільнення її сина.

12 липня 2019 року італійський суд засудив Марківа до 24 років позбавлення волі, визнавши його винним у сприянні умисному вбивству італійського фотокореспондента Роккеллі в 2014 році. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що рішення італійського суду буде оскаржене.

24 липня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Головою Ради міністрів Італійської Республіки Джузеппе Конте, під час якої співрозмовники обговорили і вирок суду Марківу.

Глава Української держави запропонував правову допомогу Україні у проведенні ґрунтовної спільної експертизи обставин смерті фотокореспондента Роккеллі. Він висловив занепокоєння невиправдано жорстким рішенням суду і наголосив на важливості неупередженого розгляду цієї справи італійським Апеляційним судом.

24 вересня під час зустрічі з Конте в Нью-Йорку Зеленський запропонував створити спільну слідчу групу для з'ясування обставин загибелі Роккеллі, в причетності до якої звинувачують Марківа. Президент України зазначив, що очікує всебічного та об'єктивного розгляду справи Марківа.

Апеляційний суд округу Ломбардія розгляне апеляційну скаргу, подану захистом Марківа, навесні 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА