20:48 13.05.2020

ВР направила на повторне друге читання законопроект про соцгарантії дітей під опікою і впровадження соцдопомоги на догляд за одинокими особами

2 хв читати
ВР направила на повторне друге читання законопроект про соцгарантії дітей під опікою і впровадження соцдопомоги на догляд за одинокими особами

Верховна Рада на своєму позачерговому пленарному засіданні ухвалила рішення направити на повторне друге читання законопроект №2494 про соціальні гарантії дітей під опікою та впровадження соціальної допомоги на догляд за одинокими особами.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" документ у другому читанні підтримали 224 депутати. Після цього парламентарії ухвалили рішення направити законопроект на повторне друге читання.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту, він передбачає "підвищення соціальних гарантій для дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, зокрема і для дітей з інвалідністю, уніфікацію принципів надання допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям, а також запровадження державної соціальної допомоги на догляд одиноким особам, які досягли 80-річного віку та потребують постійного стороннього догляду".

Зміни пропонується внести до законів "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям", "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю", "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю", "Про зайнятість населення".

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, надається у розмірі, що становить 2,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, дітей з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування, - 3,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

У разі якщо на дитину (дитину з інвалідністю) виплачуються призначені в установленому порядку пенсія, аліменти, стипендія, державна допомога (крім державної соціальної допомоги, що виплачується на дітей з інвалідністю, відповідно до законодавства), розмір допомоги на дитину, над якою встановлено опіку, визначається як різниця між 2,5 розміру прожиткового мінімуму (для дитини з інвалідністю, над якою встановлено опіку чи піклування, - 3,5 розміру прожиткового мінімуму) для дитини відповідного віку та розміром призначених пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА